Brandbox

Snelladen kan nu in heel Nederland

Daar staat u dan, in 'the middle of nowhere' met een leeg accupakket. Het geringe aanbod aan snellaadstations voor elektrische auto's was lange tijd een groot probleem. Maar daar komt snel verandering in.

Heel leuk hoor zo'n elektrische auto, maar u moet 'm wel kunnen opladen. Sinds kort hoeft u langs de Nederlandse snelwegen niet bang te zijn met een lege batterij te stranden. Aanbieder Fastned biedt sinds de opening van het vijftigste snellaadstation namelijk een landelijk dekkend netwerk van oplaadmogelijkheden aan. Voormalig premier Jan Peter Balkenende opende de vijftigste snellaadlocatie van Fastned.

Laadstations op a-locaties
“We zijn de eerste speler die op deze manier een netwerk van 100 procent groene snellaadstations uitrolt op a-locaties, langs de snelweg. Dit zorgt ervoor dat Nederland internationaal een van de koplopers is op het gebied van elektrisch rijden”, liet Michiel Langezaal van Fastned weten. Het laden bij Fastned gaat niet met een pas, maar via een speciale app. Speciaal voor leaserijders is er een koppeling met de Travelcard en MultiTankcard mogelijk.

Verder uitbreiden
Volgens Langezaal staat er komende tijd nog veel te gebeuren. In Nederland wil het bedrijf tweehonderd stations langs de snelweg realiseren. Bovendien moeten er snellaadmogelijkheden in en rond de grote steden komen. De vervolgstap is om het netwerk uit te breiden naar de rest van Europa. Het Nederlandse bedrijf liet in het laatste kwartaal een forse groei zien, in die periode kwamen er elf oplaadstations bij. In januari 2016 maakte Fastned bekend dat er extra kapitaal is aangetrokken om het netwerk verder uit te breiden. Daarmee is financiële zekerheid tot 2019 gegarandeerd.