Investeringsaftrek

Als ondernemer profiteert u van de milieu-investeringsaftrek wanneer u investeert in een elektrische auto. Een nieuwe Volkswagen uit de 4% bijtellingscategorie in 2016 is met de milieu-investeringsaftrek (MIA) voor ondernemers extra interessant. De totale investeringsaftrek kan oplopen tot wel 36%. Dat betekent tot € 10.767 aftrek op de e-Golf. Een extra goede reden om voor een nieuwe Volkswagen te kiezen.

Maak een afspraak met een Volkswagen dealer

 

Rekenvoorbeeld e-Golf

Voor elektrische auto’s is het MIA-percentage 36%. Heeft u recht op btw-aftrek op uw investeringen? Dan rekent u met een investeringsbedrag exclusief btw. Voor de e-Golf geldt dan:

Investeringsbedrag: € 36.190
Ex. BTW: € 29.909
Aftrek: MIA 36% € 10.767
Totaal bruto aftrek: € 10.767
 

Rekenvoorbeeld e-up!

Voor elektrische auto’s is het MIA-percentage 36%. Heeft u recht op btw-aftrek op uw investeringen? Dan rekent u met een investeringsbedrag exclusief btw. Voor de e-up! geldt dan:

Investeringsbedrag: € 25.935
Ex. BTW: € 21.426
Aftrek: MIA 36% € 7.713
Totaal bruto aftrek: € 7.713
 

Hoe vraag ik de milieu-investeringsaftrek aan?

De milieu-investeringsaftrek heeft de vorm van een fiscale aftrekpost en kan zowel bij koop, financial lease als operational lease worden toegepast. De investeringsaftrek wordt dat in het leasetarief verwerkt.

Om in aanmerking te komen voor MIA, moet u de investering binnen drie maanden aanmelden bij RVO. Ook niet BTW plichtigen kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Voor meer informatie kunt u terecht bij RVO.

Bij koop en financieel lease dient u hier zelf zorg voor te dragen. Bij operational lease verzorgt de leasemaatschappij de aanmelding. Na aanmelding kan de MIA worden toegepast in de belastingaangifte van het jaar waarin de investering is gedaan.