12 checkpunten van de Wintercheck

Gladde wegen, slecht zicht, sneeuw en strooizout, nog even en Nederland is weer in de greep van de winter. Ook uw auto wordt weer flink op de proef gesteld. Volkswagen biedt daarom voor maar 19,95 een wintercheck aan. Uw auto wordt voor uw veiligheid op maar liefst 12 essentiële punten gecontroleerd waardoor uw Volkswagen pas écht winterklaar is. Maak nu een afspraak en we vullen gratis uw vloeistoffen bij en daarnaast ontvangt u een winterpakket.

Wij kijken uw Volkswagen na op 12 belangrijke punten

Accu

In de winter wordt de accu extra belast. Door de verlichting en ruitenwissers, de warme ventilatiestand, de achterruitverwarming en misschien wel de stoelverwarming. Als uw accu dan niet in goede conditie is, kan dat in de winter voor startproblemen zorgen.

Banden

We checken de staat van uw banden omdat een goed profiel in de winter extra belangrijk is. In de winter is het natuurlijk veiliger om met Winterbanden te rijden. Zodra de temperaturen onder de 7 °C duiken, presteren winterbanden al beter. Ze hebben maximale grip en een kortere remweg. In steeds meer landen zijn winterbanden verplicht. Een complete set winterbanden inclusief originele Volkswagen lichtmetalen velgen is er al vanaf € 595.

Koelsysteem

Ook in de winter als het vriest is een goed werkend koelsysteem voor uw auto essentieel. Daarom checken we alle slangen van het systeem op lekkage. Maar we kijken natuurlijk ook naar het antivriespercentage van de koelvloeistof.

Deuren

Vastvriezende sloten en deurrubbers komen nogal eens voor in de winter. Om dit te voorkomen checken we of het nodig is om de sloten en de deurrubbers te smeren.

Voorruit

Als het buiten ijskoud is, gaat in de auto de verwarming aan. Daardoor ontstaat er wel een groot verschil in de binnen- en buitentemperatuur. Een sterretje in de voorruit kan dan zomaar een scheur worden. Het vullen van een sterretje is, als u WA+ verzekerd bent, geheel gratis bij uw Volkswagen dealer. 

Motorolie

Bij motorolie die wat ouder is, ontstaat de kans op condensvorming. Dit kan voor problemen zorgen als de temperatuur onder het vriespunt duikt. Bij de Wintercheck controleren we of de motorolie ververst moet worden.

Remschijven

Bij gladheid zijn goed werkende remmen van levensbelang. Onze monteurs checken of de schijfdikte van de remschijven nog in orde is.

Uitlaatsysteem

De onderkant van uw auto krijgt het in de winter zwaar te verduren door vrieskou, sneeuw en strooizout. Daarom krijgt uw uitlaat ook alle aandacht tijdens de Wintercheck.  Verlichting Donkere winterdagen vragen om goed werkende verlichting. Van richtingaanwijzer tot koplampafstelling, we controleren of alles goed werkt voor de winter.

Ruitenwissers/sproeiers

In de winter heeft u de ruitenwissers hard nodig. Daarom checken we of de wisserbladen en de sproeikopafstelling in orde zijn en of de wissers goed werken. Moeten de ruiterwisserbladen vervangen worden? Een nieuwe set heeft u al vanaf €32. En 5 liter ruitensproeiervloeistof voor slechts € 4,95. 

Verwarming

Als het buiten guur en koud is wilt u het in de auto behaaglijk warm hebben. Onze monteurs checken daarom de werking van de ventilatie en de verwarming.

Airconditioning  

Ook in de winter heeft de airconditioning een functie. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht zodat de ramen niet beslaan. Bij de Wintercheck checken we of alles nog goed werkt.

Verlichting

In de winter wordt het kouder maar is het ook langer donker. Hierbij is uw verlichting essentieel voor de veiligheid van uw auto. Wij controleren uw autolichten of deze nog voldoende werken.

Speciaal voor de winter, extra voordeel

  • Ruitensproeiervloeistof 5 liter voor slechts € 4,95.
  • Complete set winterbanden + originele Volkswagen lichtmetalen velgen al vanaf €595,-  
Bekijk hier het complete aanbod voor winterbanden en velgen

Plan nu de Volkswagen Wintercheck

Vul eerst uw kenteken in zodat we weten om welke auto het gaat.