Recuperatie.

Energie winnen met het afremmen van de auto? Dat kan. Een slimme, zwaardere dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen, helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijkertijd elektriciteit welke wordt teruggeleverd aan de accu.

Slimme dynamo.

Het recuperatieve remsysteem van Volkswagen is een systeem dat het mogelijk maakt om energie te winnen uit het afremmen van de auto. Het werkt als volgt. U nadert een stoplicht en remt af. Op dat moment schakelt de slimme dynamo in om de energie die vrijkomt tijdens het remmen om te zetten in energie om de accu van de auto te laden.

Milieuvriendelijke oplossing.

Het recuperatieve remsysteem maakt het mogelijk om langer elektrisch te rijden op de accu omdat deze geladen wordt door de slimme dynamo. Daarnaast spaart u het milieu omdat u uw auto minder vaak hoeft op te laden via het lichtnet en u bespaart brandstof doordat u meer afstand kunt afleggen op de accu van de auto.

Terugwinnen van energie.

Bewegingsenergie die in de vrijloop en tijdens het remmen vrijkomt, kan door recuperatie later weer worden ingezet tijdens de rit. Als bestuurder heeft u dus zelf invloed op de hoeveelheid energie die wordt teruggewonnen. Op deze manier kunt u nog zuiniger rijden. 

Beschikbaar op de volgende modellen

Wilt u meer weten over de nieuwste innovaties van Volkswagen?
Wilt u meer weten over de technieken van Volkswagen?

Bekijk hier de Volkswagen XL1: de zuinigste productie-auto ter wereld.