Park Distance Control.

Park Distance Control helpt u bij het in- en uitparkeren. Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand u heeft tot obstakels voor en achter uw auto. Als die afstand te klein wordt, dan krijgt u een geluidssignaal te horen.

Uw eigen parkeerhulp.

Park Distance Control is een systeem dat werkt met sensoren in de bumpers van uw Volkswagen. Deze sensoren meten de afstand tussen de auto en de obstakels aan de voor- en achterzijde. Nadert u een obstakel, dan wordt u gewaarschuwd door een geluidsignaal. Hoe dichter u het obstakel nadert, hoe sneller de geluidsignalen elkaar opvolgen.

Parkeerschades beperken.

Park Distance Control helpt de bestuurder met het bepalen van de ruimte aan de voor- en achterzijde van de auto. Hierdoor kunt u als bestuurder beter inschatten hoeveel ruimte er nog is in het parkeervak en voorkomt u dat u schade rijdt tijdens het parkeren.

Park Distance Control en Radio-navigatiesysteem.

Indien de auto is uitgerust met een radio-navigatiesysteem, dan kan de Park Distance Control ook visueel worden weergegeven op het scherm van de radio. Zo kunt u extra goed zien of er voldoende ruimte is achter en voor de auto.

Wilt u meer weten over de nieuwste innovaties van Volkswagen?
Wilt u meer weten over de technieken van Volkswagen?

Bekijk hier de Volkswagen XL1: de zuinigste productie-auto ter wereld.