ESP. Elektronisch Stabilisatie Programma.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Zo blijft u altijd veilig op de weg.

Uw elektronische beschermengel.

ESP is een systeem wat ervoor zorgt dat, wanneer u in een kritieke situatie dreigt te komen, u veilig op de weg blijft. Zodra een uitwijkmanoeuvre onvermijdelijk is, corrigeert ESP de koers van uw auto door het wiel met de minste grip af te remmen. Hiermee voorkomt het systeem dat u in een slip raakt en wordt de kans op een aanrijding geminimaliseerd.

Met een veilig gevoel de weg op.

ESP zorgt ervoor dat u met een veilig gevoel de weg op kunt gaan. U hoeft zich geen zorgen te maken over eventueel verlies van grip of het in een slip raken. Dat is wel zo rustgevend als u de weg op gaat.

Samenwerking met slimme technieken.

ESP werkt samen met technieken om autorijden gemakkelijker te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de hydraulische remassistent die de remdruk verhoogt wanneer u hard moet remmen. Of de dynamische wegrijhulp, die de remmen even vasthoudt als u wegrijdt op een heuvel.

Wilt u meer weten over de nieuwste innovaties van Volkswagen?
Wilt u meer weten over de technieken van Volkswagen?

Bekijk hier de Volkswagen XL1: de zuinigste productie-auto ter wereld.