Thuis of op het werk opladen

Het tankstation voorbijrijden en bij aankomst thuis of op het werk uw auto aansluiten op een laadpunt. Dat is een van grote gemakken van elektrisch rijden. Hoe voorzie je een parkeerplaats van een oplaadpunt? Een korte uitleg.

Thuis

Volkswagen is een samenwerking aangegaan met Eneco. Bij een e-up! krijgt u gratis een oplaadpunt voor thuis of op kantoor. En die wordt ook nog eens gratis geïnstalleerd*. Daarnaast krijgt u een laadpas van Eneco waarmee u de eerste 10.000 km CO2-neutraal rijdt dankzij HollandseWind®. De aanvraag voor een laadpunt en laadpas met HollandseWind® kunt u eenvoudig regelen via uw Volkswagen-dealer.

 

De eerste 10.000 kilometer

Op uw Volkswagen laadpas staat een saldo van 1512 kWh Eneco HollandseWind®. Hiermee kunt u gegarandeerd 10.000 kilometer elektrisch rijden. Voor deze garantie gelden de volgende voorwaarden:

  • Deze garantie geldt alleen in combinatie met het Smart laadpakket.
  • Laden bij snellaadpunten wordt in rekening gebracht en gaat niet van de 10.000 km af.
  • Als u laadt bij een laadpunt waarvoor een starttarief geldt, wordt het starttarief in rekening gebracht. De geladen stroom (kWh’s) wordt wel verrekend met de 10.000 km
  • De garantie van 10.000 km geldt tot maximaal 2 jaar na uitgifte van de laadpas.
  • Na 10.000 km kunt u nog steeds laden met uw laadpas. Vanaf dat moment wordt de geladen stroom (kWh’s) in rekening gebracht.

Wilt u meer dan 10.000 km rijden met uw saldo van 1512 kWh HollandseWind®? Houd dan rekening met het energieverbruik van uw auto. Dit is sterk afhankelijk van de buitentemperatuur, het gebruik van elektronica in de auto (zoals verwarming) en uw rijstijl. Een zuinig energieverbruik zorgt er voor dat u meer kilometers kunt rijden met uw saldo.

 

Elektrisch rijden begint bij u thuis

Of u nu particulier of zakelijk laadt, de kans is groot dat u uw auto thuis het meest oplaadt. Het Smart laadpakket van Volkswagen en Eneco biedt u een complete dienstverlening: van de installatie van een laadpunt tot aan zorgeloos laden. Bent u leaserijder en wilt u thuis gaan laden? Geen probleem, Eneco verrekent de kosten met uw werkgever of leasemaatschappij.

 

Van professionele installatie tot aan zorgeloos laden

Om in aanmerking te komen voor een thuislaadpunt, moet u beschikken over een eigen parkeerplek. Bent u lid van een VVE (Vereniging Van Eigenaren) of huurt u een woning met parkeergelegenheid? In beide gevallen moet u eerst toestemming vragen om een laadpunt te laten plaatsen.

Is mijn woonsituatie geschikt voor een eigen thuislaadpunt?

Voordat u thuis kunt laden, wordt uw woonsituatie en netinstallatie door een erkende installateur onderzocht; de installatiecheck. Heeft u een eigen parkeerplek, dan inventariseert u samen met de installateur welke werk­zaamheden moeten worden uitgevoerd en waar de laadpaal geplaatst dient te worden.

De installateur voert de afgesproken werkzaamheden uit en levert het laadpunt gebruiksklaar op.

Deze basisinstallatie is inclusief:

 • Montage laadpunt aan (buiten)wand
 • Maximaal 10 meter voedingskabel
 • Maximaal 3 muurdoorboringen
 • Kabeltracé wegwerken en locatie opruimen
 • Testen laadpunt
 • Alle reis- en materiaalkosten

Als uit de installatiecheck blijkt dat uw situatie afwijkt van hetgeen er bij de basisinstallatie inbegrepen is, dan worden er meerkosten doorberekend. In sommige gevallen adviseert de installateur om uw netaansluiting te verzwaren. Beschikt u niet over een eigen parkeerplaats of wordt uw situatie niet als geschikt bevonden voor een thuislaadpunt, dan kunt u misschien een openbaar laadpunt aanvragen bij uw gemeente. Voor meer informatie hierover kunt u de flyer downloaden.


Energierekening

Alle energiekosten die u maakt bij het opladen van uw auto, thuis of bij openbare oplaadpunten, worden automatisch verwerkt in een aparte factuur. Rijdt u zakelijk, dan worden de kosten van het thuisladen aan u terugbetaald en in rekening gebracht bij uw werkgever of leasemaatschappij. Vallen deze kosten nog binnen de eerste 10.000 kilometer , dan betaalt u daarvoor nog helemaal niets.

 

Op het werk

Ook bedrijven kunnen via hun Volkswagen-dealer een aanvraag doen voor een oplaadpunt en groene stroom van Eneco. Ook voor bedrijven is het standaard aanbod van een oplaadpunt en 10.000 km HollandseWind® energie bij een e-up! gratis. In een aantal gemeenten en provincies zijn er lokale subsidiemaatregelen voor duurzaam rijden. De laatste informatie is beschikbaar bij het agentschap NL.