Service bij een elektrisch auto

Wanneer u kiest voor een elektrische auto, dan kiest u bewust voor stil, schoon en zuinig rijden met een heel nieuw gebruik. Benzine tanken of verversen van olie bijvoorbeeld behoren tot het verleden. Wat heeft u nodig om elektrisch te rijden?

 

Alles-in-één

Alles wat u nodig heeft om elektrisch te rijden, krijgt u bij Volkswagen in een service pakket bij aankoop of lease van uw auto.

Kabels

Om de accu van een plug-in hybride of elektrische auto te verbinden met een oplaadpunt ontvangt u twee kabels bij de aankoop van uw auto. Een kabel om in een noodgeval te laden via een huishoudelijk stopcontact en een kabel die u gebruikt om te laden via een laadpunt. Volkswagen adviseert u alleen in geval van nood een huishuidelijk stopcontact te gebruiken voor het opladen van uw auto. U loopt het risico dat uw stoppen doorslaan wanneer er bij het opladen teveel stroom wordt gevraagd. Dit kan gebeuren wanneer u tijdens het laden van uw auto ook een wasmachine en afwasmachine heeft draaien.

CCS

Een CCS-aansluiting (Combined Charging System of Snellader) is een soort van turbostekker voor het opladen. Hiermee kunt u ook sneller laden met gelijkstroom. Publieke CCS-snellaadstations leveren 80% van het accuvermogen in slechts 30 minuten.

Oplaadpunt

Via een huishoudelijk stopcontact duurt het ongeveer negen uur om de lege accu van de e-up! weer helemaal op te laden. Met het bijgeleverde oplaadpunt duurt dit 6 tot 8 uur. Maakt u gebruik van de wallbox bij een e-up, dan is de installatie van het laadpunt (de wallbox) gratis*.

Laadpas

De laadpas die u krijgt,  kunt u ook gebruiken voor het laden bij een publiek oplaadpunt. Met een laadpas kunt u terecht bij vrijwel alle openbare oplaadpunten van verschillende aanbieders.

 

 

Vervangende brandstof-auto

Wanneer u een periode lange ritten moet maken, bijvoorbeeld op vakantie naar het buitenland, kunt u kiezen voor een vervangende auto op brandstof. Kiest u voor een Volkswagen e-up! private lease-abonnement, dan is een vakantieauto inbegrepen in uw maandbedrag. Ook zakelijke rijders kunnen een vakantieauto eenvoudig opnemen in het leasecontract.

 

 

Onderhoud

Een elektrische auto vraagt minder onderhoud. En dat is alleen al vanwege het feit dat een elektromotor minder bewegende onderdelen heeft dan een brandstofmotor. Het Volkswagen-dealernetwerk is ingericht op elektrisch onderhoud. Dit kan op steeds meer servicepunten.

 

 

Garantie

Op de accu van de e-up! ontvangt u 8 jaar garantie. Dat is uniek en geeft u de zekerheid dat u jarenlang rijplezier heeft van uw elektrische auto.