Leusden,
29
januari
2016
|
11:55
Europe/Amsterdam

Nieuwe Tiguan in alles scherper, ook in prijs: vanaf 28.790 euro

  • Stoere, ruime en innovatieve SUV leverbaar vanaf mei 2016
  • Brede keuze uit motoren, transmissies, voor- of vierwielaandrijving (4MOTION)
  • Ook leverbaar als extra complete en verbonden Connected Series

De voorverkoop van de nieuwe Volkswagen Tiguan is gestart. Hij is er al vanaf 28.790 euro. Daarmee is de vanafprijs ruim 4.000 euro gunstiger dan die van zijn voorganger.

Deze innovatieve Volkswagen is de eerste SUV die gebruik maakt van het flexibele MQB-platform. Daardoor is hij tot 50 kg lichter en daarbij ruimer, zuiniger, veiliger en comfortabeler dan zijn voorganger. De tweede generatie Tiguan valt op door zijn scherpe, gestroomlijnde design (Cw-waarde 0,31) en hij is zowel in de lengte als in de breedte gegroeid. Hij meet 4,49 meter in lengte (+6 cm) en is 1,84 meter breed (+ 3 cm). De hoogte is 3,3 cm afgenomen en bedraagt nu 1,63 m. Samen met de fors gegroeide wielbasis (nu 2,68 m; +7,7 cm) zorgt dat voor krachtige proporties. Daarbij biedt de Tiguan duidelijk meer binnenruimte dan zijn voorganger, zowel in het passagiers- als bagagecompartiment, dat een lagere laaddrempel heeft. Met de achterbank in normale positie is al een volume van 615 liter beschikbaar en met neergeklapte achterbank is dat zelfs 1.655 liter. De ruimtewinst vergeleken met zijn voorganger bedraagt maar liefst 145 liter.

Ruime motorenkeus, kracht in overvloed
De nieuwe Tiguan is er met krachtige en zuinige TSI-benzinemotoren en TDI-diesels. Ze hebben directe injectie, turbotechnologie, een stop-start-systeem en accuregeneratie. Het aanbod van benzinemotoren bestaat uit de 1.4 TSI met 92kW/125pk of 110kW/150pk en de 132 kW/180pk sterke 2.0 TSI. De 2.0 TDI is leverbaar met 81kW/110pk of 110kW/150pk. Een aantal varianten is leverbaar met de geavanceerde DSG-transmissie.

Voorwielaandrijving of 4MOTION
De nieuwe Tiguan is er naar keuze met voorwielaandrijving of 4MOTION vierwielaandrijving met Haldex-koppeling. Deze zorgt ervoor dat de Tiguan doorgaans als een voorwielaandrijver functioneert, inclusief de gunstige verbruikscijfers die daarbij horen. Indien nodig worden automatisch de achterwielen ‘bijgeschakeld’. Dankzij het nieuwe 4MOTION Active Control heeft de bestuurder keuze uit verschillende rijmodi, zoals Snow, Onroad en diverse offroad-instellingen.

Innovatieve technologie
De nieuwe Tiguan is leverbaar met een groot aantal innovatieve technologieën, zoals Active Info Display, het interactieve digitale instrumentarium. Ook zijn er veel online mogelijkheden voor de diverse infotainmentsystemen. De Tiguan is via App Connect te koppelen met zowel Android- als Apple-telefoons. Apple CarPlayTM is ook geïntegreerd. Het optioneel beschikbare Volkswagen online service Guide & Inform biedt handige diensten zoals verkeersinfo en informatie over de nabijheid van tankstations, parkeergarages, etc. Met de Media Control app zijn infotainmentfuncties ook via een tablet te bedienen. Ook nieuw zijn automatische airconditioning (Air Care Climatronic) met 3-zone-temperatuurregeling en een groot panoramisch schuif-/kanteldak. Meervoudig verstelbare ergoActive stoelen met massagefunctie zijn eveneens leverbaar.

Slimme assistentie
Bij de Tiguan staat veiligheid voorop. Daarom is hij onder meer leverbaar met het afstandswaarschuwingsysteem (Front Assist), een noodremsysteem voor stadsverkeer (City Emergency Braking) , rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) en een vervolgongevalreductiesysteem (Multi Collision Brake). Ook standaard is voetgangersherkenning; de actieve motorkap komt bij een aanrijding met een voetganger omhoog. Zo creëert hij meer ruimte voor de impact en vermindert hij de kans op (ernstig) letsel. De automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control) houdt met hulp van radartechnologie automatisch afstand tot voorliggers. Andere leverbare assistentiesystemen zijn onder meer Side Assist (rijbaanassistent), proactieve inzittendenbescherming (Pre Crash), de vooruitziende veiligheidsassistent, vermoeidheidsherkenning, de 360˚-camera (Area View) dat de omgeving van de auto zichtbaar maakt en de innovatieve aanhangerassistent (Trailer Assist) dat assisteert bij het insturen van aanhangers en caravans.

Leverbaar als Trendline, Comfortline, Highline én Connected Series
De nieuwe Tiguan is er als Trendline met standaard onder meer radio Composition Touch, multifunctioneel lederen stuurwiel, cruise control, het afstandswaarschuwingsysteem (Front Assist) met noodremsysteem voor stadsverkeer (City Emergency Brake), Lane Assist, en LED-achterlichten. De Comfortline vult dit aan met onder andere automatische airconditioning (Air Care Climatronic), mistlampen vóór, boordcomputer Plus, radio- en multimediasysteem Composition Colour, extra donker getinte ramen achter, grootlichtassistent (Light Assist), dakreling, 17-inch lichtmetalen velgen en Parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control). De Highline, de meest luxe Tiguan is standaard voorzien van het digitale instrumentenpaneel (Active Info Display), donker rode LED-achterlichten, chromen dakreling, 18-inch lichtmetalen velgen, multimediasysteem Composition Media en automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control).

Altijd verbonden met de aantrekkelijke Tiguan Connected Series
Net als een groot aantal overige Volkswagen-modellen, is ook de nieuwe Tiguan leverbaar als extra rijk uitgeruste en aantrekkelijke geprijsde Connected Series. Deze uitvoering biedt het allerlaatste op het gebied van connectiviteit, waaronder de innovatieve Mijn Volkswagen app en is standaard onder meer voorzien van begeerlijke opties als het Executive pakket (o.a. navigatie-, radio en multimediasysteem ‘Discover Media’, diefstalalarm en Bluetooth telefoonvoorbereiding), Digitale radio-ontvangst (DAB+), Spraakbediening van media (Voice Control), en een dakreling in chroom. Deze rijk uitgeruste Tiguan is er al vanaf 31.590 euro (1.4 TSI 92 kW/125pk). Als diesel is deze Tiguan leverbaar vanaf 37.290 euro (2.0 TDI 81kW/110pk).

De nieuwe Volkswagen Tiguan heeft een vanafprijs van 28.790 euro, is per direct te bestellen en maakt in mei 2016 zijn opwachting bij de Nederlandse Volkswagen-dealers.
 

De in dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.