Leusden,
17
maart
2016
|
10:19
Europe/Amsterdam

Golf GTI Clubsport: krachtigste Golf GTI ooit nu ook met handbak

  • Leverbaar vanaf € 42.490*
  • Al meer dan 40 Golfs GTI Clubsport verkocht in Nederland

De Golf GTI Clubsport – de krachtigste Golf GTI ooit – is er nu ook met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Prijzen van deze 195 kW/265 pk sterke Golf GTI Clubsport met handbak beginnen bij € 42.490*.

Tot nu toe was de special edition ter ere van de 40e verjaardag van de Golf GTI – waarvan in Nederland al ruim veertig exemplaren zijn verkocht – enkel met een 6-traps DSG-transmissie te bestellen. Maar nu komen ook de echte GTI-puristen aan hun trekken dankzij de Golf GTI Clubsport met handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze versie voltooit de sprint naar de 100 km/u in 6,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Met een vermogen van 195 kW/265 pk en een koppel van 350 Nm is de ‘Clubsport’ de krachtigste Golf GTI ooit. Bovendien kan deze Golf dankzij de boostfunctie tijdelijk zelfs 213 kW/290 pk en 380 Nm aan trekkracht leveren. Het Clubsport-onderstel zorgt samen met het elektronisch gestuurde sperdifferentieel (XDS+), de progressieve besturing en het optionele DCC (dynamic chassis control) voor optimale tractie én maximaal rijplezier.

De Golf GTI Clubsport met handgeschakelde zesversnellingsbak is per direct te bestellen bij de Volkswagen-dealers.

Meer informatie over de Volkswagen Golf GTI Clubsport is hier beschikbaar.
 

*) De in dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.