Is Private Lease voordelig? Volkswagen geeft je drie redenen

Als je een auto leaset, dan huur je voor een vooraf afgesproken periode een auto. Of Private Lease voordelig is voor jou, hangt volledig af van je persoonlijke situatie. In de meest voorkomende situaties echter is Private Lease vaak voordeliger dan het kopen van een nieuwe auto en zelfs een occasion. Hoe dit kan, lees je hier.

Geen aanschafkosten

Ten eerste heb je geen hoge aanschafkosten als je een auto leaset. Je hoeft dus geen lening af te sluiten of je spaargeld te gebruiken. Je huurt een auto voor bepaalde periode en daar zitten geen opstartkosten of een eindafrekening bij. Als je een auto nodig hebt maar nog niet voldoende spaargeld, of als je bewust niet in één keer zo’n grote aanschaf wil doen is Private Lease voor jou zeer aantrekkelijk.

Je hebt hierbij de vrijheid om je eigen auto te kiezen, met de opties die jij prettig vindt. Bovendien lever je na afloop van de overeenkomst de auto gewoon weer in. Je kunt een nieuwe auto uitkiezen of een auto kopen, als dat dan beter bij je past. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken om onderhoudskosten, verzekeringen of onverwachte reparaties; dit zit in de leaseprijs inbegrepen.


Duidelijke afspraken

Bij het afsluiten van een Private Lease contract maak je een afspraak over de duur van het contract, hoe veel kilometers je per jaar mag maken en welke auto je leaset. Houd hierbij altijd goed rekening met wat je echt denkt te gaan rijden en wat je nodig hebt om zo een goede schatting te maken. Omdat je bij voorbaat weet wat je per maand kwijt gaat zijn aan je auto hoef je nooit zorgen te maken om onbetaalde rekeningen!


Lage benzinekosten

Het enige wat je zelf nog moet betalen zijn de benzinekosten. Je leaset een nieuwe auto, wat betekent dat de auto voorzien is van de meest moderne technieken en zuinig is. Dit zorgt er voor dat de brandstofkosten zo laag mogelijk zijn. Zo hoef je dus niet bang te zijn voor nog extra hoge kosten. Omdat je al een inschatting hebt gegeven hoeveel kilometer je per jaar wilt gaan rijden, kan je ook al voor jezelf een inschatting maken hoeveel je per jaar kwijt bent aan brandstof. Wel zo handig!

Zoals je ziet is Private Lease op vele manieren voordelig. Niet alleen omdat je geen aanschafprijs hebt en geen onverwachte kosten, maar ook omdat je ontzorgdwordt en duidelijkheid hebt. Zo heb je niet alleen voordeel in je portemonnee maar ook rust en overzicht. Wil je meer weten? Kijk dan eens welke modellen bij jou passen of neem contact op met een dealer bij jou in de buurt.