Volkswagen forceert doorbraak in elektrisch rijden

Volkswagen introduceert de elektrische e-up! in Nederland met een uniek abonnement dat klanten volledig ontzorgt. Een Volkswagen e-up!, het onderhoud, de verzekering en een eigen laadpunt zijn allemaal inbegrepen in het maandbedrag van € 495. Inclusief is ook groene stroom voor 10.000 km, net als drie weken een vakantieauto. Rijders krijgen ook de beschikking over de Easy Sharing app, waarmee laadpunt-delen met andere e-up! rijders mogelijk wordt.

Het e-up abonnement is voor particulieren online te bestellen. Easy geldt dus ook voor dit bestellen: met enkele clicks is de auto geconfigureerd.

Complete e-mobiliteit voor € 495 per maand

Het e-up! abonnement loopt vier jaar en in het maandbedrag van € 495 inclusief BTW (op basis van 10.000 km/jaar) is werkelijk alles inbegrepen. Uiteraard de Volkswagen e-up!, een praktische vierzitter met een actieradius die voor velen zal voldoen voor dagelijks woon-werkgebruik (EU-verbruik: 160 km; indicatie praktijk: 80 – 120 km). Maar ook aan verre autovakanties is gedacht. Voor drie weken per jaar staat een ruime Golf Variant klaar.

  

Inclusief 10.000 km gratis groene stroom

De e-up! wordt geleverd met een stroomtegoed Eneco HollandseWind® dat goed is voor 10.000 km elektrisch rijden. CO2-neutraal rijden is zo vanzelfsprekend. Eneco HollandseWind® is 100% groene stroom die gegarandeerd door Nederlandse windmolens is opgewekt. Het stroomtegoed kan bij het eigen laadpunt en via openbare laadpunten in Nederland worden opgebruikt.

 

Laadpunt-delen: Easy Sharing

De accu van de e-up! is te laden via een intelligente lader die gratis thuis wordt gemonteerd. Dit laadpunt geldt ook als ‘hotspot’: het kan worden aangemeld op de Easy Sharing-app en zo worden opengesteld voor andere e-up! abonnees. Daarmee ontstaat ook de mogelijkheid de laadpunten van deze andere abonnees te gebruiken. Het idee: op een slimme social manier iets doen aan het dreigende laadpaaltekort in Nederland.

 

Alles onder controle met voertuig-app

Een belangrijk bestanddeel van het abonnement is de speciale voertuig-app. Hiermee is op elk gewenst moment en op elke gewenste plaats te controleren wat de laadstatus van de accu van de e-up! is. Met deze app kan de e-up! voorafgaand aan een trip bovendien voorverwarmd of juist gekoeld worden – heel comfortabel.

 

Van alle gemakken voorzien

De standaarduitrusting van de e-up! is royaal te noemen met onder meer vier portieren, 15-inch lichtmetalen wielen, City Emergency Braking, automatische airco, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, stoelen en voorruit, Radio RCD 210, navigatiesysteem, soundpakket met 6 luidsprekers en LED-dagrijverlichting. De e-up! wordt standaard geleverd met twee laadkabels (voor openbare laadpalen en netspanning) en heeft een CCS-aansluitpunt voor snelladen.