Diefstalcijfers: Golf daalt aanzienlijk

Bemoedigend nieuws voor Volkswagen-eigenaren: de diefstal van Volkswagens is in het afgelopen halfjaar van 2014 met 9,4% afgenomen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Bij de Golf bedroeg de daling zelfs 23%. Tegen de algemene trend in werden er ook minder jonge Volkswagens gestolen.

De afgelopen jaren heeft Volkswagen veel energie gestoken in de bestrijding van autodiefstal. 

Eén van de resultaten hiervan is de invoering een systeem waarmee de Volkswagen Groep chassisnummers van gestolen auto´s blokkeert. Dit gaat de verhandelbaarheid van gestolen Volkswagens tegen. Als een Volkswagen in Nederland wordt gestolen en hij – of een onderdeel - ergens ter wereld bij een Volkswagen-dealer wordt aangeboden, gaat er automatisch een signaal naar de politie. Ook onderdelen bestellen voor een geblokkeerde auto is niet mogelijk. Dit systeem is uniek, geen enkele andere fabrikant heeft het.

Wat kan ik zelf doen?

Wilt u meer weten over de actuele diefstalcijfers? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel op de website van De Telegraaf. Wilt u weten wat u zelf kunt doen om autodiefstal te voorkomen? Bekijk dan de speciale diefstalpreventiepagina op deze website.