Volkswagen cross up! is een zuinige vrijbuiter

Deze zomer breidt Volkswagen het up!-gamma uit met de stoere cross up!. Hij heeft een markant uiterlijk en een vrolijk, compleet uitgerust interieur. De efficiënte, 75 pk sterke driecilinder motor zorgt voor de aandrijving. De cross up! beleeft zijn wereldpremière op de autosalon van Genève van 7 tot 17 maart.

De nieuwe Volkswagen cross up! past perfect in de succesvolle reeks modellen die bestaat uit de Volkswagen CrossPolo, de CrossGolf en de CrossTouran. De cross up! onderscheidt zich van de reguliere up! door een vergrote wagenhoogte en carrosserie-elementen van zwarte kunststof. De 16-inch lichtmetalen wielen en de zilverkleurige dakreling leveren een belangrijke bijdrage aan het stoere karakter.

Kleurrijk interieur

De cross up! heeft een vrolijk interieur: voor de bekleding is er keuze uit rood of antraciet. Het dashboard is er in rood, zwart of zilver. De met leer beklede delen (stuur, handremgreep, pookknop) zijn afgewerkt met contrasterende stiksels. Daarnaast zijn er diverse chromen details.

 

Compleet avontuur

De standaarduitrusting van de Volkswagen cross up! omvat onder meer centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening vóór, elektrische verstelling van buitenspiegels (tevens verwarmd), een in twee delen neerklapbare achterbank, een verstelbare laadvloer en stabiliteitsysteem ESC.

 

Deze zomer op de markt

De Volkswagen  cross up! wordt deze zomer op de mark verwacht. Zijn 75 pk sterke motor (standaard met vijfbak) zorgt voor pittige prestaties en een gunstig brandstofverbruik. Deze driecilinder krachtbron is ook in de reguliere drie- en vijfdeurs up! leverbaar.

Prijzen en exacte specificaties van de cross up! volgen in de aanloop naar de marktintroductie.