Service-actie DSG

Volkswagen vervangt wereldwijd de versnellingsbakolie van de DSG-versnellingsbak met zeven versnellingen van het type DQ200. Vooral in vochtige, warme gebieden met veel langzaamrijdend verkeer kan er een mankement ontstaan aan de elektronica van de versnellingsbak. De huidige synthetische olie wordt daarom vervangen door minerale olie. Dit gebeurt bij Nederlandse auto’s tijdens het eerstvolgende bezoek aan de Volkswagen-garage, bijvoorbeeld bij een onderhoudsbeurt of reparatie.

In Nederland worden zo’n 26.000 Volkswagens met een 7-DSG preventief van de nieuwe versnellingsbakolie voorzien. Het gaat om bepaalde uitvoeringen van de Polo, Golf, Touran, Scirocco, Passat, Beetle en de Jetta, gebouwd van 2008 t/m halverwege 2013.

Afspraak maken niet nodig

Eigenaren van de betreffende auto’s hoeven geen afspraak te maken. Sinds de actie in Nederland op 7 april 2014 is gestart, worden deze auto’s tijdens het eerstvolgende bezoek aan de Volkswagen-dealer automatisch en gratis voorzien van de nieuwe olie. Mocht er onverhoopt toch een defect optreden, dan wordt u uiteraard direct geholpen. Het defect komt echter vooral voor in warme, vochtige gebieden waar erg langzaam (stadsverkeer) wordt gereden. In Nederland kennen we het mankement vooralsnog niet.

 

Hoe merk ik een mogelijk probleem op?

In de gevallen dat het defect aan de elektronica optrad, schakelde de versnellingsbak ‘in zijn vrij’. De auto zal dan ‘uitrollen’ en bij gas geven versnelt de auto niet meer. Alle overige functies (stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, ABS, elektronische stabiliteitscontrole, verlichting, etc) werken echter normaal. De bestuurder kan de auto naar de kant van de weg laten uitrollen. Bij het optreden van de storing wordt de bestuurder ook gewaarschuwd door een oplichtend waarschuwingslampje in het instrumentarium.

Vragen

Klanten met vragen zijn uiteraard altijd welkom bij de Volkswagen-dealer. Ook Volkswagen Klantenservice is bereikbaar, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur op 0800-5557000.