Radio luisteren in de overtreffende trap: Volkswagen-modellen nu met DAB+

Vrijwel alle Volkswagens zijn per direct leverbaar met DAB+ (Digital Audio Broadcasting), ofwel digitale radio-ontvangst. Naast een perfecte, storingsvrije geluidskwaliteit biedt DAB+ extra zenders en de mogelijkheid om extra informatie te ontvangen.

Doordat het DAB-signaal storingsvrij digitaal binnenkomt, is de geluidskwaliteit in veel gevallen vergelijkbaar met die van CD. Via DAB zijn meer dan 50 stations te beluisteren, veel meer dan via de FM-band. Handmatig zenders zoeken en ‘bijregelen’ is niet nodig. Het digitale signaal kan daarnaast extra informatie bieden, zoals (file)nieuws en sportuitslagen.

Unieke extra zenders

Alle publieke zenders zenden uit via DAB+ (Radio 1, 2, 4, 5 en 6 en 3FM), net als de themakanalen FunX, Radio Top 2000, 24 Nieuws en de commerciële zenders 538, Radio NL, Arrow Classic Rock, BNR, Classic FM, Q-music, Slam FM en vele andere. De dekking in Nederland bedraagt in de auto momenteel bijna 100%. Ook in het buitenland is er een breed aanbod DAB-zenders.

Voor alle Volkswagens

DAB+ is er als fabrieksoptie vanaf de up! Ook de Polo, Golf (inclusief Variant en Cabrio), Tiguan, Touareg, Touran, Sharan, Passat en Phaeton zijn af-fabriek leverbaar met DAB+. Bij alle modellen is een origineel radio- of navigatiesysteem een basisvoorwaarde. De meerprijs voor DAB+ varieert van 186 euro op de up! tot 249 euro op de Touran.

Voor muziekliefhebbers: DynAudio en Fender

DAB+ vormt een fraaie aanvulling op de topgeluidssystemen die Volkswagen biedt. Zo zijn voor de audiofanaat de up! en Beetle verkrijgbaar met een sound system van Fender. In de meeste overige modellen levert Volkswagen high end systemen van het Deense topmerk DynAudio.

Achterafinbouw

De Volkswagen-dealer biedt DAB+ eveneens voor bestaande auto’s. Zo is er een uitbreidingsset voor originele Volkswagen radio- en navigatiesystemen voor 299 euro, inclusief montage en BTW. Ook levert de dealer een complete DAB-radio en DAB-radionavigatiesysteem van Pioneer. Prijzen inclusief inbouw en antenne zijn op te vragen bij de Volkswagen-dealer.