Volkswagen Golf BlueMotion met 14% bijtelling nu al vanaf 24.290 euro

De zeer zuinige Golf BlueMotion met maar 14% bijtelling is er nu al vanaf 24.290 euro. Dit is het gevolg van een nieuwe indeling van het leveringsgamma. De Golf BlueMotion Trendline is het nieuwe basismodel en dan volgt de Trendline Plus. Voor de nog ruimer uitgeruste Comfortline en Highline geldt een prijsverlaging van 300 euro.

De Golf BlueMotion Trendline is de aller zuinigste Golf: het gemiddelde fabrieksverbruik bedraagt ruim 1:31 (3,2 l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 85 g/km. Daarmee valt de hij dit jaar én in 2014 in de 14%-bijtellingcategorie. Daarvoor hoeven berijders niets op te offeren. De topsnelheid bedraagt 200 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt maar 10,5 s. Bovendien mogen er caravans/aanhangers met een gewicht van maximaal 1.000 kg worden getrokken. Standaard zijn Climatic airconditioning, boordcomputer, elektrisch bediende ramen/spiegels, centrale deurvergrendeling en het elektronische sperdifferentieel (XDS).

Nieuwe Golf BlueMotion Trendline Plus

Na de Trendline komt de Golf BlueMotion Trendline Plus in het gamma. Dit model is technisch identiek aan de Trendline-uitvoering, maar de uitrusting is nog completer. Park Distance Control voor en achter, een multifunctioneel met leer bekleed stuur en Radio Composition Touch met touchscreen zijn standaard. De Golf BlueMotion Trendline Plus is er vanaf 25.490 euro.

Nog meer luxe

Bij de vorige generatie Golf was de BlueMotion een model op zich. Nu is er met de BlueMotion volop keuze als het gaat om uitrustingsniveaus. Zo is het zuinigheidswonder er ook als Comfortline met standaard automatische airco (Climatronic), veiligheidssysteem pre-crash, cruise control, licht- en zichtpakket, comfortstoelen etc. De Golf BlueMotion Comfortline is er nu vanaf 26.690 euro (was 26.990 euro – voordeel 300 euro). De Highline-uitvoering is de absolute top. Standaard op dit model zijn 16-inch lichtmetalen wielen, vermoeidheidsherkenning, Radio Composition Color, Boordcomputer premium, sportstoelen, extra donker getint glas en het handige Park Assist. De Golf BlueMotion Highline is er nu vanaf 28.050 euro (was 28.350 euro).