Speciaal voor ons land: extra (voordelige) Volkswagen Jetta Hybrid

Er is nog dit jaar een extra contingent Jetta Hybrid-modellen beschikbaar voor Nederland. Dit is vooral interessant voor zakelijke rijders en ondernemers: bij koop en registratie dit jaar kan de berijder nog tot 2019 genieten van 14% bijtelling. Voor ondernemers zijn diverse subsidieregelingen van kracht. Bijkomend voordeel: met onmiddellijke ingang zijn de prijzen met minimaal 2.200 euro aangescherpt.

Volkswagen levert extra Jetta Hybrid-modellen in ons land om zo veel mogelijk ondernemers en zakelijk rijders nog te laten profiteren van slechts 14% bijtelling en diverse subsidieregelingen. Door de officiële CO2-uitstoot van 95 g/km komt de Jetta Hybrid in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en willekeurige afschrijving (TWA). Deze regelingen gelden tot en met eind 2013. De exacte subsidiebedragen staan vermeld op de Volkswagen-website.

 

Aanscherping catalogusprijzen

De extra hybrides worden tegen scherpe prijzen aangeboden. De Jetta Hybrid Comfortline met 16-inch lichtmetalen wielen, LED-achterlichten, automatische airco, cruise control en boordcomputer Plus is er nu voor 28.090 euro. De nog completere Highline-uitvoering (17-inch wielen, boordcomputer Premium, Bi-xenon-verlichting, LED-dagrijverlichting etc.) staat in de prijslijst voor 30.390 euro. Dit betekent een klantvoordeel van respectievelijk 2.300 en 2.200 euro, wat ook tot uiting komt in een netto bijtellingsbedrag vanaf slechts 138 euro per maand. De Jetta Hybrid is te leasen vanaf 449 euro per maand (20.000 km/48maanden). 

 

Fraai staaltje techniek

In de Jetta Hybrid werkt een 1.4 TSI-benzinemotor samen met een krachtige elektromotor. Deze kunnen samen of onafhankelijk van elkaar functioneren. Als de bestuurder om prestaties vraagt, staat maximaal 125 kW/170 pk klaar. Volledig elektrisch rijden is over een afstand van 2 km mogelijk. Tankstops zijn met een gemiddeld fabrieksverbruik van 1:24,4 zeldzamer dan ooit. Een andere belangrijke comfortfactor is de standaard DSG-automaat die dankzij de dubbele koppeling vrijwel onmerkbaar én snel overschakelt.