De Golf van zijn sportieve kant: de Golf R Line

De nieuwe Volkswagen Golf is er nu als R Line. Daarmee krijgt de Auto van het Jaar 2013 een extra sportief tintje. Zo zorgt het verlaagde sportonderstel voor een nog steviger weggedrag. Natuurlijk zijn ook het uiterlijk en het interieur sportief aangekleed. En dat alles in combinatie met alle traditionele pluspunten van de Golf als een laag verbruik en veiligheid van topklasse. De Golf R Line is er vanaf 26.795 euro.

De Golf R Line combineert sportiviteit met luxe. Het uitgangspunt is namelijk de zeer complete Volkswagen Golf Highline – de topuitvoering van de reeks. De uitrusting daarvan wordt aangevuld met een verlaagd (-15 mm) sportonderstel. De sportieve look wordt verder verzorgd door 17-inch lichtmetalen wielen (type Salvador - 18-inch tegen meerprijs), R Line-dakspoiler en -skirts, R Line-bumpers (achter met diffuser) en een grille in hooglans zwart. De Golf R Line is daarmee een auto die ‘staat’.

Sportief tot in detail

De inzittenden komen terecht in een sportieve omgeving. De sportstoelen zijn gedeeltelijk bekleed met een hightech microvezel. De bestuurder houdt grip op de zaak door een met leer bekleed driespaaks multifunctioneel sportstuur (bij DSG met schakelpaddles) en aluminium pedalen. De sportiviteit komt ook terug in details. Zo dragen de instaplijsten het R Line-logo en bij het starten verschijnt dat logo op het opstartscherm van de radio. Diverse stiknaden hebben een contrastkleur. De decorlijsten in ‘Black Lead Grey’ zijn speciaal voor de R Line ontworpen. De R Line-uitvoering kent een meerprijs van 2.705 euro ten opzichte van een Golf Highline.


Ook sportief: 20% bijtelling

De Golf R Line is er met keuze uit drie benzinemotoren en twee TDI’s. De vermogens variëren van 77 kW/105 pk tot 110 kW/150 pk. Dankzij BlueMotion Technologies als start/stop en omzetting van remenergie in elektriciteit zijn de motoren ook opvallend zuinig. Evenals de reguliere Golf-uitvoeringen zijn vrijwel alle R Lines 20%-modellen bij zakelijk gebruik.