Volkswagen Polo WRC Street: Polo met WRC-ambities

Bij het jaarlijks terugkerende Wörthersee-evenement voor GTI-fans in Oostenrijk heeft de Volkswagen Polo WRC Street zijn wereldpremière beleefd. Dit 220 pk sterke studiemodel is afgeleid van de Polo R WRC die volgend jaar debuteert in het World Rally Championship. Andere Wörthersee-primeurs van Volkswagen waren de Golf GTI White Concept, de GTI Black Dynamic en de natuurlijk de nieuwe Golf GTI Cabriolet.

De Volkswagen Polo WRC Street heeft een 220 pk sterke 2.0 TSI-motor die voor uitzonderlijke prestaties zorgt. Ook in het uiterlijk komt de rallysfeer naar voren. Eyecatchers zijn de grote achterspoiler, de diffuser met dubbele uitlaat en de grote lichtmetalen wielen. De Volkswagen Polo WRC Street is vrijwel productieklaar. Eind 2013 komt de auto in zeer beperkte oplage op de markt.

Bij het Wörthersee-evenement stond de Polo WRC Street opgesteld naast de Polo R-WRC, de 300 pk sterke, vierwielaangedreven World Rally Car waarmee Volkswagen vanaf 2013 deelneemt aan het wereldkampioenschap rally (WRC).


Golf GTI White Concept en GTI Black Dynamic

Een andere Wörthersee-primeur was de Volkswagen Golf GTI White Concept. Dit studiemodel valt op door zijn bijzondere witte lak (Oryxwhite) en sportstoelen bekleed met nappaleer in een spannende zwart-rode kleurcombinatie.De Golf GTI Black Dynamic is met recht een studiemodel. Hij is volledig opgebouwd door studenten. Hun opdracht was een sportieve klassieker te ontwerpen. Daarom beschikt de Black Dynamic over een 360 pk TSI-motor, een fraai afgewerkt interieur en een 1.800 Watt sterk soundsystem.

 

Golf GTI Cabriolet

Met zijn 210 pk 2.0 TSI is de Volkswagen Golf GTI Cabriolet de snelste open Golf ooit. Hij beschikt over een elektrisch bediende kap en heeft de kenmerkende GTI-look. De sportieve cabrio is per direct leverbaar vanaf 38.390 euro. De reguliere Golf Cabriolet is er tijdelijk vanaf 26.650 euro.