Snelheidsrecord voor Volkswagen Jetta Hybrid

Een aangepaste Volkswagen Jetta Hybrid heeft het snelheidsrecord voor hybride-auto’s op zijn naam gezet. Tijdens de Speed Week op de zoutvlaktes van Bonneville in Amerika behaalde hij een topsnelheid van 298,36 km/h. Dat is de hoogste snelheid ooit voor een hybride gebaseerd op een seriemodel. Begin 2013 komt de reguliere Jetta Hybrid op de markt.

De Volkswagen Jetta Hybrid die op de Bonneville-zoutvlakte een snelheid van 298,363 km/h bereikte, was een productie-exemplaar dat door Volkswagen R&D in Wolfsburg was aangepast om te voldoen aan de eisen van Southern Californian Timing Association (SCTA), de organisator van de jaarlijkse Speed Week op de zoutvlaktes. De Jetta Hybrid werd bestuurd door Carlos Lago, een redacteur van het Amerikaanse autotijdschrift Motor Trend.


Jetta Hybrid begin 2013 op de Nederlandse markt

De Volkswagen Jetta Hybrid komt begin 2013 op de Nederlandse markt. Hij beschikt over een 1,4-liter TSI-motor met een vermogen van 150 pk. Deze werkt samen met een 27 pk sterke elektromotor, een lithium-ion accu en een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Op korte trajecten is het mogelijk om uitsluitend van de elektromotor gebruik te maken. De Jetta Hybrid is dan lokaal emissievrij. De exacte specificaties en de prijsstelling van de Jetta Hybrid worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.


Voordeel voor de Jetta

De representatieve Jetta biedt volop ruimte, comfort én sportiviteit. Hij is leverbaar vanaf € 21.990 inclusief BTW en BPM. Tijdelijk is de Jetta er in de extra complete Executive Line-uitvoering met onder meer navigatiesysteem RNS 310, alarmsysteem, Park distance control (voor en achter) en telefoonvoorbereiding. Uitgebreide informatie daarover is hier te vinden.