Klaar voor de start: Volkswagen Polo WRC

Volkswagen Motorsport heeft in Monaco de Polo R WRC voorgesteld. Twee van deze 315 pk sterke competitie-Polo’s starten vanaf januari 2013 in het World Rally Championship (WRC). In Monaco debuteerde ook de 220 pk sterke Polo R WRC Street. De levering van dit straatlegale model start in september 2013.

De Volkswagen Polo R WRC voor het World Rally Championship is na een uitgebreid testprogramma klaar voor de start. De vierwielaangedreven bolide heeft een 1,6-liter TSI met directe injectie en een turbo. De verplichte ‘Air Restrictor’ begrenst het vermogen op circa 315 pk. De Polo R WRC heeft een sequentiële zesversnellingsbak. Hij weegt circa 1.200 kg; de ‘0-100’ duurt 3,9 s.


Indrukwekkend team

De Volkswagen Polo R WRC wordt bestuurd door ervaren equipes. De eerste is Sébastien Ogier (F) met navigator Julien Ingrassia (F). Zij verzorgden een belangrijk deel van het testprogramma. De tweede auto is voor de Finnen Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila. De vuurdoop voor de Volkswagen Polo R WRC is van 15-20 januari bij de Rally Monte Carlo, de start van het WRC 2013. Vanaf de vierde WRC-ronde komt een derde auto aan de start voor de Noren Andreas Mikkelsen/ Mikko Markkula. Volkswagen R, Red Bull, Castrol en Michelin zijn de officiële partners.


Polo R WRC straatversie

Gelijk met de competitieversie onthulde Volkswagen ook de Volkswagen Polo R WRC Street. Dit homologatiemodel is exclusief door zijn oplage van 2.500 exemplaren en zijn specificaties. Hij beschikt over een 2.0 TSI met een vermogen van 220 pk en een koppel van 350 Nm. Het vermogen wordt via een handgeschakelde ‘close-ratio’ zesbak op de voorwielen overgebracht. De acceleratie van 0-100 km/h duurt 6,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 243 km/h. De ‘looks’ zijn volledig in rallystijl met 18-inch lichtmetalen wielen, de grote achterspoiler en de wit-grijs-blauwe kleurstelling van de competitieversie. De levering van de Polo WRC Street start in september 2013.