De nieuwe Golf zit goed in elkaar

De nieuwe Volkswagen Golf is door Euro NCAP met vijf veiligheidssterren onderscheiden. Dat is de hoogst haalbare score. Daarnaast kreeg de Golf liefst vier Euro NCAP Advanced Awards voor integrale veiligheidsinnovaties. Deze prijzen gingen naar Lane Assist, Front Assist, de proactieve inzittendenbescherming PreCrash en niet te vergeten Multi Collision Brake, dat standaard is op alle Golf-modellen.

Het European New Car Assessment Programme beoordeelt het complete veiligheidspakket van auto’s. De nieuwe Volkswagen Golf biedt een zeer compleet veiligheidspakket. De vijfsterrenwaardering behaalde hij door zeer hoge procentuele scores op inzittendenbescherming (94%), kinderbescherming (89%), voetgangersveiligheid (65%) en assistentiesystemen (71%).


Euro NCAP Advanced Awards voor assistentiesystemen

Naast de vijfsterren-score was de Volkswagen Golf goed voor vier Euro NCAP Advanced Awards. Dit zijn onderscheidingen voor nieuwe technologieën die de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers aantoonbaar vergroten. Een eerste award was er voor het unieke Multi Collision Brake. Dit zorgt voor automatisch afremmen na een botsing. Dit beperkt het risico op ‘doorschieten’ en daarmee een vervolgaanrijding. Ook de proactieve inzittendenbescherming PreCrash werd onderscheiden. PreCrash ‘herkent’ gevaarlijke situaties, spant de gordels aan en sluit ramen en schuifdak. Een derde prijs was er voor Front Assist, dat kop-staartbotsingen kan voorkomen of de gevolgen ervan kan beperken. Lane Assist tenslotte helpt de bestuurder op de juiste rijbaan te blijven.


Veiligheid voor alles

Naast de systemen die een Award ontvingen, is de Golf standaard uitgerust met ABS en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP. Daarnaast zijn ook adaptieve cruise control met afstandsregeling, City Emergency Braking en vermoeidheidsherkenning leverbaar.


Tijdelijk met 50/50-deal of inruilpremie

De nieuwe Volkswagen Golf is nu leverbaar vanaf 18.790 euro. Bijna alle versies zijn bij zakelijke inzet goed voor 20% bijtelling. Tot eind dit jaar geldt een ‘50/50 deal’ of 1.000 euro milieupremie bij inruil.