1.4 TSI van Volkswagen opnieuw `Engine of the Year`

De 1.4 TSI-motor van Volkswagen heeft voor de zevende maal op rij de International Engine of The Year Award gewonnen in de categorie 1,0-1,4-liter. De 1.4 TSI benzinemotor beschikt over een turbo en een mechanische compressor. Daardoor combineert hij kracht met een hoge mate van efficiency.

De jury van de International Engine of the Year-verkiezing was duidelijk in zijn oordeel over de 1.4 TSI van Volkswagen: “Hij staat voor een perfecte combinatie van rijplezier en efficiency. De 1.4 TSI is in het compacte segment de slimste krachtbron omdat hij een riant vermogen koppelt aan een laag brandstofverbruik.” De 1.4 TSI is er in diverse vermogensvarianten (110 kW/150 pk, 118 kW/160 pk en 132 kW/180 pk). Hij is beschikbaar voor een breed scala aan Volkswagen-modellen: van Polo tot en met Sharan.

 

Prestigieuze prijs

De International Engine of the Year Award hoort tot de meest begeerde prijzen in de autobranche. Hij wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. De jury bestaat uit 76 autojournalisten uit 36 landen. Zij beoordelen motoren op hun ‘loop’, de rijeigenschappen en de mate van efficiency. Sinds zijn markintroductie in 2006 heeft de 1.4 TSI elk jaar nog de International Engine of the Year Award gewonnen. In 2009 en 2010 behaalde hij naast de overwinning in de categorie 1,0-1,4-liter ook de overalltitel. In 2009 werd de 1.4 TSI bovendien onderscheiden met de ‘Green Engine Award’.

 

BlueMotion Technologies

De 1.4 TSI behoort tot het omvangrijke pakket duurzame BlueMotion Technologies van Volkswagen. Deze technologieën zorgen voor aansprekende prestaties bij een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Mede dankzij BlueMotion Technologies heeft Volkswagen een breed programma van modellen die in aanmerking komen voor 20 of zelfs 14 % bijtelling (bij zakelijk gebruik).