Volkswagen Touran `Trek-MPV`van het jaar

Het tijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB heeft de Volkswagen Touran uitgeroepen tot ‘Trekauto van het jaar’ in de MPV-klasse. De Touran haalde op drie van de vier beoordelingsonderdelen de hoogst mogelijke score en was daarmee de beste van vijf deelnemende MPV’s.

Elk jaar organiseert Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB de ‘Trekauto van het jaar’ verkiezing. De uitslag maakt duidelijk welke auto’s in het bijzonder geschikt zijn voor het trekken van caravans en aanhangers.

 

Weggedrag, comfort en doelmatigheid van topklasse

In de vergelijkingstest trad de Volkswagen Touran 1.4 TSI DSG (140 pk, 220 Nm) aan in de MPV-klasse. Dit model heeft een maximaal toegestaan aanhangergewicht van 1.500 kg. De Touran viel op door op drie van de vier beoordelingsonderdelen een ‘Uitstekend’ te halen: ‘Weggedrag’ (stabiliteit, koersvastheid), ‘Comfort’ (bediening, vering/demping) en ‘Doelmatigheid’ (passing hulpspiegels, afstand tussen kogel en bumper). Bij de beoordeling van de prestaties kreeg de Touran een ‘Goed’. Deze scores waren voldoende voor de overwinning in de MPV-klasse.

 

Altijd praktisch

De Volkswagen Touran is leverbaar met een vaste, of handige afneembare trekhaak. Maar ook zonder caravan is de Touran zeer praktisch. Zo is hij leverbaar in vijf- of zevenzits uitvoering. De vijfzits uitvoering heeft een bagageruimte van 659 liter. Door de achterbank volledig neer te klappen, is die ruimte te vergroten tot maar liefst 1.989 liter. Bovendien is de Touran leverbaar met handige accessoires. Op de AutoRAI (tot 23 april) is de Touran onder meer te zien met allesdragers, fietsendrager, een snowboardhouder, afscheidingsrek, kinderzitjes, zonwering en in de hoofdsteunen geïntegreerde displays. De Volkswagen Touran is als 1.2 TSI (77 kW / 105 pk) leverbaar vanaf 25.490 euro (inclusief BTW en BPM). Deze variant komt voor de zakelijke rijder bovendien in aanmerking voor ‘20% bijtelling’.