Volkswagen start testprogramma Volkswagen Polo WRC

Volkswagen Motorsport is gestart met het testprogramma van de 300 pk sterke, vierwielaangedreven Volkswagen Polo R WRC die vanaf 2103 wordt ingezet in het World Rally Championship. Tweevoudig rallywereldkampioen en Dakar-winnaar Carlos Sainz legde de eerste kilometers af samen met Dr. Ulrich Hackenberg (raad van management Volkswagen AG).

De eerste officiële test van de Volkswagen Polo R WRC is voor Volkswagen een mijlpaal in de voorbereidingen op deelname aan het WRC, het hoogste niveau in de rallysport. Het WRC is zeer uitdagend voor rijders, teams én auto’s. Deze test is een eerste stap van Volkswagen Motorsport om nieuwe concepten en ontwikkelingen uit te proberen en verder te verfijnen. Volkswagen Motorsport-directeur Kris Nissen: “Deze Polo R WRC fungeert de komende maanden als testauto voor motoren, transmissies en onderstelcomponenten. In de definitieve Polo R WRC verwerken we alle know how die we zo verzamelen. Met de doorontwikkelde versie voeren we in 2012 een uitgebreid testprogramma uit op verhard, gravel, modder en sneeuw om optimaal voorbereid te zijn op de start van het WRC-seizoen 2013.”

 

De eerste proef

Op de eerste testdag legden Ulrich Hackenberg en Carlos Sainz samen met navigator Timo Gottschalk in totaal 100 kilometer af op een 2,8 kilometer lang verhard circuit. Na een eerste functioneringstest werkten de technici vooral aan de set-up van motor en onderstel. De test zelf verliep probleemloos. Carlos Sainz daarover: “Ik ben blij betrokken te zijn bij de ontwikkeling én het testen van de nieuwe Volkswagen Polo R WRC – het was een voorrecht om de eerste kilometers af te leggen. De Volkswagen Polo R WRC is nog pril, maar voelt al goed aan. Voor het complete team is het belangrijk deze auto perfect te leren kennen om hem zo goed mogelijk te kunnen doorontwikkelen.”

 

Parallel aan het testprogramma met de Volkswagen Polo R WRC voert Volkswagen Motorsport ook een praktijkprogramma uit in het WRC zelf. Bij de Rally Great Britain in Wales van 10 tot 13 november krijgt bijvoorbeeld het Nederlandse talent Kevin Abbring de kans om zich bij het team in de kijker te rijden. Hij verschijnt aan de start met navigatrice Lara Vanneste.