Volkswagen start productie Golf Cabriolet

In de Volkswagen-fabriek in Osnabrück is de productie van de nieuwe Golf Cabriolet van start gegaan. De ultramoderne productiefaciliteit is bij uitstek geschikt voor de fabricage van relatief kleine series. De capaciteit bedraagt circa 100.000 auto’s per jaar. De nieuwe Golf Cabriolet beleeft zijn Nederlandse debuut op de komende AutoRAI (13-23 april). De marktintroductie is op 18 augustus. Geïnteresseerden die tot die tijd op de hoogte willen blijven, kunnen zich aanmelden op www.volkswagen.nl/golfcabrio.

De productiestart van de nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet werd bijgewoond door onder meer de Duitse president Christian Wulff, de premier van deelstaat Niedersachsen David McAllister en Martin Winterkorn, voorzitter van de Raad van Management van Volkswagen AG. Deze zware delegatie zag de eerste Golf Cabriolet van de band rollen.

 

Baanbehoud én groei

Om de fabriek in Osnabrück geschikt te maken voor de productie van de Golf Cabriolet heeft Volkswagen circa 300 miljoen euro geïnvesteerd. Daardoor zijn ook veel banen behouden gebleven. Horst Neumann, lid van de Raad van Management van Volkswagen AG, verantwoordelijk voor Human Resources, zegt daarom: “Op dit moment werken er 1.250 mensen in de fabriek in Osnabrück. We verwachten dat dit aantal aan het eind van het jaar is gegroeid tot 1.800. Daarbij hebben we speciale opleidingsplaatsen voor schoolverlaters.”

 

Première op de AutoRAI

De nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet is een belangrijke publiekstrekker op de AutoRAI 2011 die gehouden wordt van 13-23 april aanstaande. De nieuwe open Golf is stijlvol en veelzijdig, niet in het minst dankzij de lichte, compacte en zeer goed geïsoleerde softtop met standaard elektro-hydraulische bediening. Inclusief een zeer complete standaarduitrusting is de nieuwe Golf Cabriolet leverbaar vanaf 27.290 euro inclusief BTW en BPM. De levering in Nederland start op 18 augustus.