Volkswagen Motorsport test wederom Nederlands talent in WK-Rally

Volkswagen gaat verder met de voorbereiding op de deelname aan het World Rally Championship (WRC) van 2013. In dat kader nemen twee jonge coureurs, onder wie de Nederlander Kevin Abbring, namens Volkswagen Motorsport deel aan de Wales Rally Great Britain van 10 tot en met 13 november. Voor hen dé kans om zich in de kijker te rijden bij Volkswagen Motorsport.

Het Volkswagen-fabrieksteam brengt tijdens de Wales Rally GB twee auto’s aan de start. Niet alleen om de twee jonge talenten te beoordelen, maar ook om waardevolle informatie te verzamelen over het rijden op gravel. De Wales Rally Great Britain wordt namelijk verreden rond Cardiff in Wales, hoofdzakelijk op onverharde gravelpaden. In 2013 neemt Volkswagen deel aan het WRC met de Polo WRC, die momenteel in ontwikkeling is bij Volkswagen Motorsport. De voorbereiding op het WRC wordt verreden met Skoda’s Fabia S2000.

“De Wales Rally Great Britain is een van de zwaarste rally’s in het WRC. De snelle gravelpaden, smalle bosweggetjes en het onvoorspelbare weer hebben van de rally een klassieker gemaakt. Daardoor is het voor ons noodzakelijk om de uitdagende omstandigheden in wedstrijdverband te ervaren”, zegt Kris Nissen, directeur van Volkswagen Motorsport. “Tegelijkertijd geven we twee jonge coureurs de gelegenheid kennis te maken met ons team en ons hun kwaliteiten te tonen. Kevin Abbring heeft al enige internationale ervaring, maar hij moet zich toch aanpassen aan een nieuwe auto en een nieuwe omgeving. De andere coureur, Sepp Wiegand, is heel jong, maar heeft al meerdere keren voor een sensatie gezorgd. Beide rijders krijgen onze volledige steun.”

 

Hollands rallytalent

Abbring en zijn Duitse collega besturen een Skoda Fabia S2000 met een vermogen van zo’n 270 pk en vierwielaandrijving. De 22-jarige Abbring heeft al ervaring in het WRC en won in 2009 onder de vlag van het KNAF Talent First Rally Team een rally in het Junior WRC in Polen. In 2010 presteerde hij hetzelfde in Portugal. Dit jaar won Abbring het Franse gravelrallykampioenschap voor voorwielaangedreven auto’s. Zijn navigator was daar de Belgische Lara Vanneste (21), die ook in Wales voor Abbring navigeert.