Volkswagen Motorsport met Nederlandse coureur in ADAC Rally Deutschland

De ontwikkeling van de Volkswagen Polo R WRC voor het FIA World Rally Championship 2013 is in volle gang. Tijdens de ADAC Rallye Deutschland (18-21 augustus) krijgen twee jonge coureurs de kans een plaats te bemachtigen in de 220 kW/300 pk sterke Polo R WRC van het fabrieksteam, onder wie de Nederlander Hans Weijs jr.

‘De ADAC Rallye Deutschland is een belangrijke stap in onze zoektocht naar racetalent’, legt Kris Nissen, directeur van Volkswagen Motorsport, uit. Hij heeft al eerder met veel succes vergelijkbare programma’s voor de promotie van jong racetalent opgezet. ‘We hebben twee jonge coureurs geselecteerd die in hun korte carrières al veel indruk hebben gemaakt. Zij krijgen nu de mogelijkheid om onder zeer uitdagende condities een stoel in het rallyteam van Volkswagen Motorsport te bemachtigen om in 2013 aan de start te verschijnen van het wereldkampioenschap rally in een Volkswagen Polo R WRC.’

 

Hollands rallytalent

De Nederlander Hans Weijs jr. is behalve coureur ook gediplomeerd automonteur – een groot voordeel voor een rallyrijder. Weijs’ resultaten liegen er dan ook niet om: hij was vorig jaar tijdens de ADAC Rallye Deutschland al de snelste rijder uit het FIA Junior World Rally Championship,  de voorloper van de WRC Academy. In de eindklassering van het totale J-WRC-kampioenschap legde het rallytalent uiteindelijk beslag op de tweede plaats. De automonteur uit Elst nam ook in 2008 en 2009 deel aan het Junior WRC. En bij de afgelopen Rally van Ieper in België – onderdeel van de International Rally Challenge (IRC)– versloegen Weijs jr. en zijn Belgische co-piloot Bjorn Degandt (36) talloze door de wol geverfde rijders; ze pakten de derde plaats.