Volkswagen Kevers in de Mille Miglia

Volkswagen neemt met twee historische Kever-modellen deel aan de fameuze Mille Miglia (‘duizend mijl’), die dit jaar van 12 tot 15 mei verreden wordt. In de 1.600 kilometer lange rallyklassieker die van Brescia naar Rome en weer naar Brescia voert, gaat het niet meer om snelheid, maar vooral om betrouwbaarheid. En dat is precies waarin de Kever altijd al uitblonk. De rallyinzet van de historische Kevers volgt kort op de introductie van de compleet nieuwe Beetle in april.

De Volkswagen Beetles waren in de jaren ’50 van de vorige eeuw tegenstanders om rekening mee te houden in de Mille Miglia. Dankzij hun legendarische onverwoestbaarheid waren ze grotere en krachtigere concurrenten veelal de baas. De twee Kevers waarmee Volkswagen bij de 2011-editie aan de start komt, zijn zorgvuldig geprepareerde, originele exemplaren. De Mille Miglia gold van 1927 tot en met 1957 als de langste en zwaarste rally die er was. In 1977 keerde de Mille Miglia terug als een klassiekerrally. Alleen auto’s die ooit in de originele rally aan de start kwamen, mogen tegenwoordig deelnemen. In het randprogramma van de rally maken diverse Volkswagen-modellen hun opwachting, waaronder ook de nieuwe Golf Cabriolet.

 

Onthulling nieuwe Beetle

in april Half april viert de compleet nieuwe Volkswagen Beetle zijn wereldpremière. Dat gebeurt tegelijkertijd op meerdere locaties, onder meer in Sjanghai en New York. Het nieuwe model krijgt een meer gestrekte, nog krachtiger lijnvoering, maar blijft herkenbaar als Beetle. Het silhouet van het nieuwe model werd eind vorig jaar al onthuld in de Oprah Winfrey Show. Dat  televisiefragment is inmiddels reeds miljoen keren bekeken via youtube, zie www.youtube.com/volkswagennederland.