Volkswagen `Easy Open`wint AutoWeek Innovatieprijs

Volkswagen Easy Open is bij de AutoWeek Innovatieprijzen onderscheiden met de eerste plaats in de categorie Comfort / Gebruiksgemak. Easy Open maakt het mogelijk de achterklep te openen door middel van een gerichte voetbeweging onder de achterzijde van de auto. Easy Open is onderdeel van de optie Keyless Acces en vanaf komend najaar leverbaar voor de Passat en de Passat Variant. Binnenkort is het ook beschikbaar voor de Touareg.

Easy Open is een handige functie die is geïntegreerd in het Keyless Access-systeem (sluiten en starten zonder sleutel) van de Volkswagen Passat en de Volkswagen Passat Variant. Een schoppende beweging onder de achterbumper van de auto, die wordt opgepikt door een speciale sensor, volstaat om de achterklep volledig automatisch te laten openen. Uiteraard ‘reageert’ de achterklep alleen als de bij de auto behorende sleutel ook wordt herkend. Easy Open is vooral handig op de momenten dat de bestuurder met de  handen vol (boodschappen) achter de auto staat.

 

Comfort en gebruiksgemak

Easy Open kreeg de AutoWeek Innovatieprijs in de categorie Comfort / Gebruiksgemak. De AutoWeek-jury lette daarbij vooral op praktische dingen die het leven van de automobilist kunnen veraangenamen. In de Autoweek-competitie bleek Easy Open dit jaar de meest innovatieve vinding te zijn. En dat leidde tot lof van de grootse automotive-titel van het land: “Een winnaar moet vernieuwend én goed zijn om te kunnen winnen. Ga er maar aan staan als fabrikant: elke keer weer vernieuwen en vooral ook verbeteren.”
De AutoWeek Innovatieprijzen werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Auto’s die tussen mei 2010 en mei 2011 werden geïntroduceerd, konden met hun innovaties meedingen naar de hoogste eer.