Snelle open studiemodellen: Golf GTI en Golf R Cabriolet

Tijdens het befaamde GTI-treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee, hét internationale evenement voor GTI-fans, heeft Volkswagen de Golf GTI Cabriolet concept en de Golf R Cabriolet concept onthuld. Ze combineren elk op hun eigen manier een hoge mate van sportiviteit met een bijzondere ‘open air-experience’.

De Volkswagen Golf GTI Cabriolet concept is direct herkenbaar als een echte GTI en biedt daarnaast nog enkele extra’s. Zo zijn de vóór- en achterspoiler en de sideskirts uitgevoerd in de zogenaamde ‘splitter-look’. Het front kenmerkt zich door de indrukwekkende luchtinlaten, die onder meer het speciale high performance-remsysteem van koellucht voorzien. De 19-inch lichtmetalen wielen zijn van het type ‘Glendale’. De rode remklauwen dragen het GTI-logo. Ook het interieur is uitgevoerd in de typische GTI-stijl. Blikvangers zijn de nappalederen bekleding met contrasterende stiknaden (knalrood en zilvergrijs) en de rode randen langs de veiligheidsgordels en vloermatten. Het open studiemodel heeft de 210 pk (155 kW) sterke tweeliter GTI-motor onder de kap. De topsnelheid bedraagt 240 km/h en de sprint van 0-100 duurt zeven seconden.

 

De Golf R Cabriolet concept

Met een topsnelheid van 250 km/h en een ‘0-100’ in minder dan zes seconden is de Volkswagen Golf R Cabriolet concept de snelste open Golf ooit. Deze prestaties dankt het studiemodel aan de 270 pk (199 kW) sterke 2.0 TSI-krachtbron. Het maximale koppel bedraagt 350 Nm. Daarmee is kracht op afroep gegarandeerd. De Golf R Cabriolet heeft veel stijlkenmerken met de gesloten versie gemeen, zoals het verlaagde sportonderstel, de 19-inch lichtmetalen wielen (Talladega) en de blauwe remklauwen. In het interieur vallen de zeer sportieve kuipstoelen op. Deze zijn bekleed met een combinatie van donkerblauw ‘carbonleder’ en nappaleder (Puregrey). De stoelschalen  zijn zwart gelakt. In het interieur zijn verder diverse afwerkingsdetails van carbonfiber te vinden.