Volkswagen Cabriolet vanaf 27.290,-euro

Volkswagen grijpt de autosalon van Genève aan voor de onthulling van de langverwachte Golf Cabriolet. Met ruim 680.000 exemplaren is de Golf Cabriolet één van de bestverkochte open auto’s ooit. De nieuwe generatie combineert de aloude Golf Cabrio-charme met de laatste stand der techniek. Half augustus staat hij met zijn fraaie stoffen dak bij de dealers voor een vanafprijs van € 27.290,-. Belangstellenden kunnen zich per direct aanmelden op www.volkswagen.nl/golfcabrio.

Wat direct opvalt aan de nieuwe Volkswagen Golf Cabriolet is zijn dynamische design, te danken aan onder meer een tien centimeter lagere daklijn ten opzichte van een reguliere Golf. De kenner zal bovendien het ontbreken van een vaste roll-over bar opmerken. Daarvoor in de plaats heeft de Golf Cabriolet een beschermbeugel die razendsnel uitklapt mocht dat nodig zijn.

Volkswagen biedt in de Golf Cabrio zijn bekende krachtige,  zuinige motoren aan, alle met directe inspuiting en turbo. De 1.2 TSI, 1.4 TSI en 2.0 TSI benzinemotoren bieden tussen 105 en 210 pk. De 1.6 TDI en 2.0 TDI diesels leveren 105 pk en 140 pk. Er is uiteraard keus uit handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbakken en zes- of zeventraps DSG-automaten. Vanwege zijn lage CO2-uitstoot (132 g/km) is de 1.2 TSI ook zakelijk zeer aantrekkelijk te rijden (‘20%’). Met een prijs van € 27.290,- is de 1.2 TSI  tevens de voordeligste Golf Cabriolet.

 

Standaard zeer luxe, opvallend stil

De Volkswagen Golf Cabriolet is standaard uitgerust met zaken als een radio RCD 210 inclusief vier luidsprekers, cruise control, boordcomputer ‘plus’, airconditioning en een klein lederpakket. Om de Golf Cabriolet naar eigen smaak aan te kleden zijn er aantrekkelijke pakketten leverbaar.De derde generatie Golf Cabriolet wordt als vanouds gebouwd in Osnabrück. Volkswagen heeft bij de ontwikkeling veel aandacht besteed aan het dak en de veiligheid. Voor optimaal gebruiksgemak is de stijlvolle softtop standaard voorzien van elektrohydraulische bediening. Ook rijdend –tot 30 km/uur – is het mogelijk het dak in slechts 9,5 seconden neer te klappen. Dankzij uitgekiende isolatie heeft de Golf Cabriolet met gesloten kap een van de stilste cabrioletinterieurs op de markt, zelfs stiller dan veel soortgelijke auto’s met een stalen klapdak.Voor de veiligheid van de inzittenden zorgen vele verstevigingen, een automatische rolbeugel, airbags vóór en opzij en ESP. Voor dagelijks gebruik is de ruime kofferbak handig. Die biedt zelfs met het dak neergeklapte kap nog een inhoud van 250 liter.

 

Succesnummer

De Golf Cabriolet heeft een grote en vooral trouwe schare fans. Niet alleen rijden er nog bijna tienduizend exemplaren rond op de Nederlandse wegen, bijna een decennium nadat de laatste Golf Cabriolet uit productie ging. Ook was de Golf in de zomer van 2010 nog steeds de meest verhandelde gebruikte cabriolet in ons land.Met een gezamenlijke productie van 1,42 miljoen exemplaren, verdeeld over Kever, Golf, New Beetle en EOS, is Volkswagen een van de succesvolste producenten van cabriolets ter wereld.