De nieuwe Volkswagen Passat BlueMotion

Volkswagen breidt het gamma van de nieuwe Passat uit met de Volkswagen Passat BlueMotion. De zuinigste Passat ooit is leverbaar vanaf 31.790 euro, de Variant-versie vanaf 33.190 euro. De zeer gunstige verbruik- en emissiecijfers van zowel Limousine als Variant leiden uiteraard tot een A-label en indeling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Alle Passat-modellen profiteren bovendien van diverse modeljaarwijzigingen. Zo is de Passat er nu optioneel met Side Assist en Verkeersbordherkenning.

De Volkswagen Passat BlueMotion valt op door een gemiddeld verbruik van slechts 1 op 24,4 (4,1 l/100 km) en een CO2-uitstoot van 109 g/km (Variant: 1 op 22,7; 113 gram CO2). Met deze verbruikswaarden blijkt de Passat eens te meer de maatstaf in zijn segment. De BlueMotion is zelfs nog een tandje zuiniger dan de tot nu toe zuinigste nieuwe Passat, de 1.6 TDI BlueMotion Technology. Dankzij zijn spaarzaamheid, de vele versies met ‘20% bijtelling’, het rijcomfort en de waardevastheid, is de Passat dit jaar afgetekend de meest gekochte middenklasser.

 

Innovatieve efficiency

De Volkswagen Passat BlueMotion dankt zijn zuinigheid aan de uitgebreide toepassing van duurzame BlueMotion Technologies. Denk aan een speciaal motormanagement, aangepaste versnellingsbakverhoudingen, een Start-Stop-systeem, een regeneratief remsysteem en banden met lage rolweerstand. Een verlaagd onderstel (-10 mm), een afdichtende bodemplaat en een achterspoiler (Limousine) zijn specifiek voor de Passat BlueMotion.

 

Modeljaarwijzigingen voor alle Passat-modellen

Alle Passat-modellen profiteren met onmiddellijke ingang van een aantal modeljaarwijzigingen. Zo is Side Assist nu leverbaar. Dit assistentiesysteem waarschuwt de bestuurder bij een rijbaanwisseling voor voertuigen in de ‘dode hoek’. De radio-navigatiesystemen Algemeen RNS 315 en RNS 510 zijn uit te rusten met Verkeersbordherkenning, dat de geldende snelheidslimiet weergeeft op het navigatiedisplay. De Passat 2.0 TSI (210 pk/155 kW) en 2.0 TDI (170 pk/125 kW) hebben voortaan standaard het elektronische sperdifferentieel XDS aan boord.