De nieuwe up!: een Volkswagen van formaat

Begin 2012 staat de langverwachte Volkswagen up! bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Volkswagens gloednieuwe stadsauto betreedt het grootste segment van de automarkt met ijzersterke troeven: een iconisch design, bijzonder lage CO2-waarden, unieke technologische voorzieningen en een zeer concurrerende prijsstelling. De up! debuteert op de IAA-autoshow in Frankfurt van 15 tot 25 september. Geïnteresseerde consumenten kunnen zich vanaf nu op de hoogte laten houden via www.volkswagen.nl/up.

Met gepaste trots stelt Volkswagen de nieuwe Volkswagen up! voor. De compleet nieuw ontwikkelde vierpersoons stadsauto meet 3,54 meter in de lengte en is 1,64 m breed. De up! wordt vanaf zijn introductie geleverd met een nieuwe generatie ultrazuinige driecilinder benzinemotoren. In eerste instantie betreft het versies met 60 pk / 44 kW en 75 pk / 55 kW. Belangrijk voor de Nederlandse autokoper: de gemiddelde CO2-uitstoot van deze motorvarianten bedraagt 105 g/km (60 pk) en 108 g/km (75 pk), waardoor ze bij hun marktintroductie BPM- en wegenbelastingvrij zijn en een fiscale bijtelling van 14% kennen. Beide motoren komen er kort na de introductie van de up! ook in BlueMotion Technology–uitvoering. Ze beschikken dan over extra brandstofbesparende technologieën als een start-stopsysteem en remenergie-regeneratie.

 

Grensverleggend lage CO2-waarden met aardgas

Na de introductiefase komt de Volkswagen up! er met een driecilinder motor die geschikt is voor aardgas en groengas. Dit model is goed voor een CO2-uitstoot van 86 g/km (gemiddeld verbruik: 3,2 kg/100 km) en in BlueMotion Technology-uitvoering zelfs 79 g/km. De up! wordt daarmee de minst CO2-uitstotende, niet-elektrische auto op de markt. Een volledig elektrisch aangedreven up! staat voor begin 2013 op de planning.

 

Eerste stadsauto met City Emergency Braking

De nieuwe Volkswagen up! is als enige auto in zijn segment leverbaar met City Emergency Braking. Dit veiligheidssysteem is actief bij snelheden tot 30 km/h en maakt gebruik van een laser-sensor. Deze ‘herkent’ situaties waarbij aanrijdingen kunnen ontstaan. In dergelijke gevallen zal City Emergency Braking op basis van snelheid en rijomstandigheden automatisch remmen. Dit om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen.

 

Design en afmetingen voor stedelijke omgeving

De up! is 3,54 meter lang, 1,64 m. breed en 1,48 m. hoog. Dankzij de grote wielbasis van 2,42 meter biedt de up! ruimte voor vier. Klaus Bischoff, hoofd van de designafdeling van Volkswagen: “Om ruimte te besparen is een rechthoekige ‘doosvorm’ ideaal. In de up! hebben we die vorm geïntegreerd in een puur, aansprekend én functioneel design. De up! is een krachtige kleine auto met korte overhangen, lange wielbasis en ruime spoorbreedtes.”

Deze opzet vormt de basis voor een perfecte benutting van ruimte. De up! is compact, maar biedt zijn vier inzittenden volop ruimte. Daarbij heeft de bagageruimte een voor deze klasse unieke inhoud van 251 liter, na het neerklappen van de achterbank wordt dat een enorme 951 liter.

Het interieur van de up! is functioneel en helder ingericht. Hij is leverbaar met keus uit een groot aantal slimme en hoogwaardige opties. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is het interieur van de up! uitgevoerd in carrosseriekleur of voorzien van een speciale decorlak.

 

Uitneembaar Personal Infotainment Device

De up! is de eerste Volkswagen met een mobiel Personal Infotainment Device (PID). Hierin is het in samenwerking met Navigon ontwikkelde maps + more systeem geïntegreerd. Dit maakt het mogelijk om navigatie-, telefoon-, informatie- en entertainmentfuncties te bedienen en te organiseren. De PID is simpelweg bovenop de middenconsole te plaatsen. Vanaf dat moment is hij opgenomen in het ‘netwerk’ van de auto. Daarbij kan het scherm gebruikt worden voor de weergave van belangrijke voertuiginformatie. Het display geeft bij gebruik van de ParkPilot parkeerhulp bijvoorbeeld een visuele weergave van de ruimte achter de auto.

 

Drie uitvoeringen

De up! staat begin 2012 bij de Nederlandse Volkswagen-dealers in drie uitvoeringen: ‘take up!’, ‘move up!’ en ‘high up!’ Op basis van de high up! zijn later de gelimiteerde ‘black edition’ en ‘white edition’ leverbaar. Half september maakt Volkswagen de Nederlandse prijzen van de up! bekend.