De Volkswagen Polo BlueMotion: 1 op 30 met maximaal (fiscaal) voordeel

De nieuwe Volkswagen Polo BlueMotion is met ingang van vandaag bestelbaar voor prijzen vanaf 16.290 inclusief BTW en 0 BPM. De levering start in maart. Het nieuwe model - Auto van het Jaar 2010 - valt op door zijn extreem lage verbruik van 3,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 87 g/km. Dit brengt voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder maximaal (fiscaal) voordeel met zich mee. De Polo BlueMotion heeft een enorme actieradius, hij is BPM-vrij (geldt ook voor alle accessoires), er hoeft geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald en voor zakelijke rijders valt hij als enige vijfzits auto met dieselmotor in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling.

De Volkswagen Polo BlueMotion wordt in Nederland leverbaar in de uitvoeringen Trendline en Comfortline. De Trendline-uitvoering met onder meer standaard mistlampen, cruise control, middenarmsteun vóór, lichtmetalen velgen, centrale deurvergrendeling en boordcomputer is leverbaar vanaf 16.290 euro. De Polo BlueMotion Comfortline biedt daarbij ook nog eens Climatic airconditioning, een gedeeld neerklapbare achterbank, hoogteverstelling van de bijrijders voorstoel, elektrische bediening van de buitenspiegels en een afstandsbediening voor de centrale vergrendeling. Deze uitvoering staat in de prijslijst voor 17.290 euro. De Polo BlueMotion Comfortline is ook leverbaar met het aantrekkelijke Executive (Plus)-pakket.

Zuinigheid als vertrekpunt

De Volkswagen Polo BlueMotion is met een verbruik van 3,3 l/100 km de zuinigste vijfzits gezinsauto van Europa. Een volle tank diesel is voldoende voor een actieradius van ruim 1.300 kilometer ofwel: van Amsterdam naar Saint-Tropez zonder tankstops. Berijders van een Polo BlueMotion hoeven bij een jaarkilometrage van 13.000 kilometer slechts 10 maal per jaar te tanken. Het verbruik van de 3,3 l/100 km komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 87 g/km en daarmee komt de Polo BlueMotion in aanmerking voor maximaal fiscaal voordeel. Extra (vakantie) voordeel van deze zuinige Polo zijn het trekgewicht van maximaal 800 kg en een grote bagageruimte van 270/1.030 liter.

 

Geen omslagpunt benzine/diesel voor particulieren

Vanwege zijn lage verbruik is de Volkswagen Polo BlueMotion als enige auto in zijn segment vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en daarmee komt het omslagpunt benzine/diesel op 0 kilometer te liggen. De vrijstelling van motorrijtuigenbelasting scheelt de particuliere rijder al gauw 900 euro per jaar. Daarbij is diesel ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan benzine. Dubbel voordeel dus.

 

14% bijtelling voor zakelijke rijders

Ook voor zakelijke rijders is de Polo BlueMotion een zeer interessant alternatief. Als enige vijfzits auto met dieselmotor valt hij namelijk in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling. Dat houdt concreet in dat hij al is te rijden voor een bijtellingbedrag van slechts 80 euro per maand. De zuinigheid van de Polo BlueMotion heeft voor zowel particulieren als zakelijke rijders nog een belangrijk lange-termijn-voordeel: de restwaardeontwikkeling is zeer gunstig door het belastingbeleid van de dat in toenemende mate CO2-gestuurd is.

 

Kracht van BlueMotionTechnologies

De Polo BlueMotion dankt zijn extreem zuinige karakter aan de meest uitgebreide toepassing van BlueMotionTechnologies. Dit zijn innovatieve en duurzame technieken die bijdragen aan een zo laag mogelijk verbruik. De Polo BlueMotion is bijvoorbeeld voorzien van een start-stop-systeem, een ‘intelligente’ dynamo die remenergie omzet in elektriciteit, banden met een lage rolweerstand, aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak en een speciaal op zuinigheid afgestemd motormanagement. Mede door de beschikbaarheid van deze innovatieve technologieën is de Volkswagen Polo onderscheiden met de titel Auto van het Jaar 2010.

 

Technologie met toekomst

Volkswagen levert in vrijwel het complete gamma uitvoeringen met duurzame BlueMotionTechnologies. Mede daardoor is er een groot aantal modellen dat profiteert van fiscale voordelen zoals inschaling in gunstige bijtellingcategorieën. Volkswagen-modellen met BlueMotionTechnologies zijn zuinig, maar zonder dat de berijder concessies hoeft te doen aan comfort, rijplezier en gebruiksgemak. Deze combinatie van factoren heeft ertoe geleid dat 36% van alle in Nederland verkochte Volkswagen-modellen in 2009 voorzien waren van BlueMotionTechnologies. In 2010 wordt het aantal Volkswagen-modellen dat is uitgerust met BlueMotionTechnologies verder uitgebreid tot 40 stuks (29 in 2009). Naar verwachting zal 63% van alle in 2010 in ons land verkochte Volkswagens duurzame BlueMotionTechnologies aan boord hebben.