Nieuwe Volkswagen Touareg in Nederland uitsluitend leverbaar met V6-motoren

Volkswagen gaat de nieuwe Touareg in Nederland uitsluitend leveren met V6-motoren. De Touareg wordt ook geproduceerd met een V8 TDI-krachtbron, maar die komt in het Nederlandse leveringsgamma niet voor. De nieuwe Touareg zet nieuwe maatstaven in zijn segment als het gaat om efficiency; de nieuwe modellen zijn tot 25% zuiniger dan hun voorgangers. Bovendien is de Touareg de eerste Volkswagen die leverbaar is met hybride-aandrijving. De nieuwe Touareg is nu te bestellen voor prijzen vanaf 73.090 euro (inclusief BTW en BPM). De levering start in juni.

De nieuwe Volkswagen Touareg is lichter (tot 222 kg) en gestroomlijnder dan zijn succesvolle voorganger. Bovendien zijn alle in Nederland leverbare modellen standaard uitgevoerd met een Start-Stop-systeem. Dat betaalt zich in alle uitvoeringen uit in een aanzienlijk lager gemiddeld brandstofverbruik ten opzichte van de voorgangermodellen. De Touareg V6 FSI BlueMotionTechnology (206 kW/280 pk) laat bijvoorbeeld 9,9 l/100 km voor zich noteren (2,5 l/100 km minder dan zijn voorganger). De Touareg V6 TDI BlueMotionTechnology (176 kW/240 pk) is goed voor 7,4 l/100 km.
Nieuw in het programma is de Touareg Hybrid waarbij een compacte elektromotor en de V6 TSI-krachtbron samen goed zijn voor een vermogen van 279 kW (380 pk). De elektromotor heeft een ondersteunende functie, maar kan ook ingezet worden om over een korte afstand volledig elektrisch en dus emissievrij te rijden. De Touareg Hybrid heeft een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km. Evenals de andere Touareg-modellen, kan de Hybrid ook een aanhangerlast aan van maximaal 3,5 ton.

 

Ruimer, veelzijdiger, verfijnder

Alle nieuwe Volkswagen Touareg-modellen worden standaard geleverd met een nieuwe achttraps automatische transmissie en de verder geperfectioneerde 4MOTION-vierwielaandrijving inclusief Off-road Driving-programma voor optimale prestaties onder moeilijke omstandigheden. Het interieur is mede dankzij de gegroeide wielbasis en de standaard montage van een verschuifbare achterbank nog ruimer en veelzijdiger dan voorheen.
De nieuwe Touareg is leverbaar met een brede keus uit geavanceerde assistentiesystemen zoals Area View, Lane Assist, Side Assist en de Adaptieve Cruise Control in combinatie met Front Assist. Daarnaast is Bi Xenon verlichting met LEO-dagrijverlichting leverbaar.

De prijslijst van de nieuwe Touareg ziet er als volgt uit:

Uitvoering Vanafprijs
Touareg V6 BlueMotionTechnology  73.090 euro
Touareg V6 Highline BlueMotionTechnology
 81.890 euro
Touareg V6 Hybrid
 95.000 euro
Touareg V6 Hybrid Highline
 99.300 euro
Touareg V6 TDI BlueMotionTechnology
 75.190 euro
Touareg V6 TDI  Highline BlueMotionTechnology   83.990 euro