Het brede gamma van de Volkswagen CrossPolo

De nieuwe Volkswagen CrossPolo is een auto die in meer opzichten afwijkt van gebaande paden. Het nieuwe model is direct leverbaar met een ruime keuze aan benzine- en dieselmotoren. Alle modellen zijn goed voor een groen label (B of C). De CrossPolo maakt zijn avontuurlijke inslag al op het eerste gezicht duidelijk door zijn stoere ‘looks’ met verhoogde vering, extra carrosserie-elementen, 17 inch lichtmetalen “Budapest” velgen en aluminium dakreling. Het interieur is sportief-comfortabel van opzet. Ook hier zijn diverse kleurrijke accenten terug te vinden. De CrossPolo is leverbaar vanaf 18.690 euro.

De eerste Volkswagen CrossPolo verscheen in 2006 op de markt en was van meet af aan een groot succes. De nieuwe CrossPolo bezit alle eigenschappen om dat succes op gepaste én eigentijdse wijze voort te zetten. De nieuwe CrossPolo wordt standaard geleverd in vierdeurs uitvoering. Zijn extra stoere karakter ontleent hij onder meer aan het verhoogde onderstel met verstevigde vering, de grote (17-inch) lichtmetalen velgen, de even fraaie als praktische aluminium dakreling en de speciaal voor dit model ontworpen bumpers en extra carrosserie-elementen. Door de vergrote bodemvrijheid komt de CrossPolo ook buiten gebaande paden prima tot zijn recht. Ook het interieur van de CrossPolo is aangenaam avontuurlijk. Het valt op door specifieke bekleding, originele en kleurrijke details én door een complete standaarduitrusting met onder meer airconditioning, een met geperforeerd leer bekleed stuur en elektrische raambediening vóór en achter.

 

Breed motorengamma

De nieuwe Volkswagen  CrossPolo is er direct leverbaar met keus uit benzine- en dieselmotoren. Het benzinegamma start met de 1.4 16V (63 kW/85 pk – C-label). Daarnaast is ook de geavanceerde 1.2 TSI met directe brandstofinspuiting en turbotechnologie beschikbaar. Deze motor wordt standaard geleverd in combinatie met een zesversnellingsbak en is goed voor een vermogen van 77 kW/105 pk B-label. De CrossPolo is er ook met de nieuwe 1.6 TDI-krachtbron. Er zijn twee vermogensvarianten beschikbaar: 66 kW (90 pk) en 77 kW (105 pk).  Alle Volkswagen CrossPolo-modellen met dieselmotor zijn goed voor een C-label. De CrossPolo met de 1.4 16V, de 1.2 TSI en de 1.6 TDI (66 kW/90 pk) zijn ook leverbaar met de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Met uitzondering van de CrossPolo 1.4-16V met handgeschakelde versnellingsbak en de CrossPolo 1.6 TDI 7-DSG komen alle CrossPolo-modellen in aanmerking voor inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling voor zakelijke rijders.

 

De prijzen

De Volkswagen CrossPolo 1.4 16V (63 kW/85 pk) is leverbaar vanaf 18.690 euro en de CrossPolo 1.2 TSI (77 kW/105 pk) vanaf 20.090 euro. De CrossPolo 1.6 TDI (66 kW/90 pk) staat te boek voor 23.290 euro en de uitvoering met de 77 kW/105 pk sterke 1.6 TDI is er vanaf 24.690 euro (alle prijzen inclusief btw en bpm). De levering start met onmiddellijke ingang.