De nieuwe Volkswagen Sharan leverbaar vanaf 37.490,- euro

De nieuwe Volkswagen Sharan, die in september op de markt komt, is leverbaar vanaf 37.490,- euro. In eerste instantie is er keuze uit drie motoren: de 1.4 TSI met 110 kW (150 pk), de 2.0 TDI met 103 kW(140 pk) en de 2.0 TDI (125 kW/170 pk). Alle modellen danken hun zuinige karakter aan de toepassing van duurzame BlueMotionTechnologies. De Sharan 2.0 TDI (103 kW/140 pk) laat bijvoorbeeld een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100 km voor zich noteren. Evenals alle andere Sharan-modellen is hij daarmee goed voor een groen label.

 

 

 

De Volkswagen Sharan is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van Volkswagen. Hij kenmerkt zich door krachtige lijnen en een eigen(tijdse) uitstraling. De veelzijdigheid van het interieur komt om te beginnen tot uiting in het feit dat er plaats is voor naar keuze vijf, zes of zeven personen. Dankzij het Easyfold-systeem is het meubilair op de tweede en derde zitrij eenvoudig in de wagenvloer te verzinken. In vijfzits configuratie biedt de Sharan al 809 liter bagageruimte. Door het verzinken van het meubilair is dit uit te breiden tot maar liefst 2.430 liter. De lengte van de bagageruimte bedraagt in dat geval 2,1 meter.

 

Drie motoren met BlueMotionTechnologies

Bij de marktintroductie in september zijn drie motoren voor de Sharan beschikbaar: de 1.4 TSI met 110 kW (150 pk), de 2.0 TDI met 103 kW(140 pk) en de 2.0 TDI met 125 kW/170 pk. Al deze motoren danken hun zuinigheid aan de toepassing van duurzame BlueMotionTechnologies

. Alle krachtbronnen beschikken over directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechnologie en ook een start-/stopsysteem is standaard. Dat geldt ook voor recuperatie – het systeem waarbij de energie die vrijkomt bij het afremmen, wordt omgezet in elektriciteit - . De hoge mate van efficiency leidt tot aansprekende prestaties en zeer gunstige verbruikscijfers. De Sharan 2.0 TDI 103 kW/140 pk heeft bijvoorbeeld een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 143 g/km. Evenals alle andere modellen in het gamma heeft deze Sharan een groen label. Uiteraard voldoen alle motoren aan de Euro5-emissienorm. Elke Sharan wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak – als optie is de DSG-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar.

 

Ruime keuze

De nieuwe Volkswagen Sharan is leverbaar in de uitvoeringen Easyline (uitsluitend met de 1.4 TSI), Trendline, Comfortline en Highline. Alle modellen beschikken over een uitgebreide standaarduitrusting, maar er zijn ook volop individualiseringsmogelijkheden. Interessante opties zijn bijvoorbeeld een groot glazen panoramadak, ACC (Adaptive Chassis Control) en een automatisch inparkeersysteem. Uiteraard is ook een breed scala aan entertainmentsystemen beschikbaar.De  Sharan is verkrijgbaar vanaf 37.490 euro (1.4 TSI BlueMotionTechnologies Easyline). De Sharan 2.0 TDI BlueMotionTechnologies (103 kW/140 Pk) is er in Trendline-uitvoering vanaf 42.290 euro. De Sharan 2.0 TDI BlueMotionTechnologies (125 kW/170 pk), die standaard in Comfortline-uitvoering en met DSG-versnellingsbak wordt geleverd, staat te boek voor 49.490 euro (alle prijzen inclusief BTW en BPM).
De levering van de Sharan start in september. De nieuwe modellen zijn met onmiddellijke ingang te bestellen.