Volkswagen nieuws

 • 29 september 2015 Volkswagen AG biedt oplossing met aanpassing EU 5 dieselmotor

  'Alle auto’s in de showroom hebben geen probleem'
  'Pon bereidt uitrol van herstelactie voor'

  Sneller dan verwacht kan Pon duidelijkheid aan haar dealers geven dat er een oplossing komt voor de EU 5 dieselauto’s. Vandaag maakte fabrikant Volkswagen AG namelijk bekend voor alle betreffende dieselauto’s een aanpassing te kunnen bieden. In Nederland betekent dit dat ongeveer 160.000 auto’s zullen worden aangepast. 
  Ook biedt de fabrikant duidelijkheid over het feit dat alle personenauto’s die nu in de showroom staan volledig beschikbaar zijn voor verkoop en geen softwareprobleem hebben. Ze zijn alle uitgerust met de EU 6 motor, die volstrekt aan alle normen voldoet. “We leveren al bestelde en te verkopen personenauto’s dus gewoon uit”, aldus Pon.

  Lees artikel
 • 28 september 2015 Pon schort verkoop van 4.100 Euro 5 dieselauto’s op

  Pon, de importeur van Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en Skoda heeft vandaag haar dealers geïnformeerd dat zij de verkoop van auto’s met een Euro 5 dieselmotor van het type EA 189 uit voorzorg tijdelijk opschort. Het gaat om 4.100 diesel auto’s die binnen de organisatie op voorraad staan. De huidige, nieuwe generatie Euro 6 dieselmotoren, zijn niet getroffen en zijn volledig conform de daarvoor geldende regels.

  Lees artikel
 • 23 september 2015 Verklaring Volkswagen AG

  Geachte klant,

  Vanuit de huidige mediaberichten heeft u kunnen opmaken dat Volkswagen met man en macht aan het werk is om duidelijkheid te verstrekken over de specifieke software die gebruikt is in dieselmotoren.

  Graag willen wij voorop stellen dat het vertrouwen van onze klanten en van het publiek voor ons het allerbelangrijkste is. Wij betreuren het ten zeerste dat wij uw vertrouwen beschaamd hebben. Wij zullen ons maximaal inspannen om zo spoedig mogelijk al uw zorgen weg te nemen.

  Lees artikel

Overig nieuws