Volkswagen nieuws

 • 22 augustus 2016 Volkswagen wint thuisrally, Ogier vergroot voorsprong in WRC

  Leusden, 22 augustus 2016 - Sébastien Ogier en Julien Ingrassia hebben het pad van de overwinning weer gevonden en dat was geasfalteerd! Na de onverharde rally’s tot nu toe dit seizoen werd afgelopen weekend in Duitsland de eerste pure asfaltrally in het WRC 2016 verreden. De overwinning ging voor de tweede achtereenvolgende keer naar Volkswagen. Net als vorig jaar stonden Ogier en Ingrassia op de hoogste trede van het podium. Met de Volkswagen Polo R WRC werd de negende ronde uit het FIA World Rally Championship winnend afgesloten, deels omdat zij het voordeel hadden als eerste deelnemer de proeven op te gaan. Ogier en Ingrassia maakten hun reputatie als wereldkampioenen volledig waar en vergrootten hun voorsprong in het rijders- en navigatorenkampioenschap met 14 punten naar het puntentotaal van 59. Hun naaste rivalen en teamgenoten Andreas Mikkelsen en Anders Jæger lagen in aanvang van de rally op kop maar moesten aan de finish na een zinderende finale genoegen nemen met de vierde plaats. Jari-Matti Latvala en Miikka Anttila scoorden in de derde Polo R WRC twee bonuspunten in de afsluitende Power Stage.


  Lees artikel
 • 3 augustus 2016 Volkswagen Group introduceert roetfilter voor benzinemotoren

  Leusden, 3 augustus 2016 – De Volkswagen Group blijft zich onverminderd inspannen voor het milieuvriendelijker maken van conventionele aandrijflijnen. De onderneming heeft nu besloten roetfilters voor benzinemotoren – de zogenaamde Gasoline Particulate Filters (GPF) – op grote schaal te gaan toepassen. Vanaf 2017 worden alle direct ingespoten TSI- en TFSI-motoren van de Group geleidelijk aan van deze GPF-filters voorzien. De uitstoot van kleine roetdeeltjes wordt daarmee met maximaal 90 procent beperkt.


  Lees artikel
 • 3 augustus 2016 Volkswagen Touran nu standaard nóg completer en scherper geprijsd

  Volkswagen levert de Touran voortaan nóg completer. Van alle uitvoeringen is de standaarduitrusting verder uitgebreid met aantrekkelijke features. Daarbij zijn de vanafprijzen van de Trendline en Connected Series verder verlaagd.  Lees artikel

Overig nieuws