Leusden,
16
november
2018
|
12:07
Europe/Amsterdam

Volkswagen Zwickau eerste getransformeerde autofabriek ter wereld

Complete fabriek omgebouwd tot hightech EV-fabriek

  • Volkswagen rolt wereldwijd productienetwerk elektrische auto’s uit
  • Zwickau eerste Volkswagen fabriek die volledig wordt omgebouwd voor productie elektrische auto’s
  • CO2-neutrale jaarproductie van 330.000 stuks
  • Eind 2019 loopt de eerste ID. van de band
Samenvatting

Volkswagen gaat vanaf 2025 één miljoen elektrisch aangedreven voertuigen per jaar bouwen. Op dit moment ontstaat in Zwickau de grootste EV-fabriek van Volkswagen. Nu worden hier nog Golfs gebouwd, maar eind 2019 - over ruim een jaar - start daar de productie van de ID. Dat betekent dat Volkswagen een complete fabriek ombouwt van interne verbrandingsmotoren naar e-mobiliteit. Vanaf 2021 rollen er zes elektrisch aangedreven modellen voor drie merken van de Volkswagen Groep van de lijn, met een beoogde productie van 330.000 e-auto’s per jaar.

Volkswagen gaat elektrische mobiliteit bereikbaar maken voor een miljoenenpubliek. Efficiënte productiefaciliteiten zijn daarbij cruciaal. De fabriek in Zwickau geldt als pionier. Het doel is een CO2-neutrale productie- en transportketen. Deze fabriek maakt sinds 2017 al gebruik van groene energie en onvermijdbare CO2-emissies worden gecompenseerd. Voor de productie van batterijen wordt groene energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt.

Maximale productiecapaciteit

De transformatie tot EV-fabriek van de productiefaciliteit in Zwickau is afgelopen zomer gestart. De eerste productielijnen worden aangepast zodat de ID. er vanaf eind 2019 kan worden gebouwd. Aansluitend worden de volgende lijnen aangepast en kan in 2021 de maximale productiecapaciteit van 1.500 EV’s per dag worden bereikt.

Digitaal en efficiënt

‘Zwickau’ wordt een digitale, flexibele en extreem efficiënte modelfabriek. Highlights zijn Smart Industry 4.0 robots en autonome transportsystemen. De automatiseringsgraad van de assemblage groeit met een factor 3. Door efficiënte fabrieken als deze kan Volkswagen per 2025 ruim één miljoen EV’s per jaar bouwen en verkopen.

Wereldwijde productie

Naast Zwickau worden ook de bestaande Volkswagen-fabrieken in Emden en Hannover EV-productiefaciliteiten voor respectievelijk personen- en bedrijfswagens. Op dit moment worden tevens twee EV-fabrieken in China opgezet en in de VS staat een EV-fabriek op de planning. In deze fabrieken worden modellen gebouwd die gebruik maken van het Volkswagen MEB-platform (modular electric toolkit).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.