Leusden,
20
augustus
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

Exclusieve Golf GTI TCR komt naar Nederland

Exclusieve Golf GTI TCR komt naar Nederland

  • Exclusieve Volkswagen Golf GTI TCR gebaseerd op de gelijknamige racewagen
  • 2.0 TSI met 213 kW/290 pk, DSG-transmissie en sperdifferentieel
  • Vanaf begin 2019 leverbaar in Nederland, gelimiteerde oplage
Samenvatting

Goed nieuws voor de Nederlandse GTI-liefhebbers! De bijzondere Volkswagen Golf GTI TCR – waarvan eerder dit jaar een conceptversie werd onthuld op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen – komt naar Nederland. Deze  snelle Golf maakt op 16 september zijn Nederlandse debuut tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend.

De Volkswagen Golf GTI TCR is geïnspireerd op de racewagen met dezelfde naam die al twee keer de internationale TCR-raceserie won. Het studiemodel wordt aangedreven door een 2,0 liter turbomotor met 213 kW/290 pk (beschikbaar tussen 5.000 en 6.800 tpm) en een koppel van 370 Nm (beschikbaar tussen 1.600 en 4.300 tpm). Die aandrijfkrachten worden naar de voorwielen geleidt via een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. De topsnelheid van Volkswagens krachtigste GTI ligt op 250 km/u, maar als de productieversie eind 2018 op de markt komt, is het ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen wat de topsnelheid verhoogt tot maar liefst 264 km/h.

Akrapovič

De Golf GTI TCR onderscheidt zich niet alleen met zijn indrukwekkende prestaties, maar ook met unieke looks. Deze Golf wordt leverbaar met verschillende 18 of 19-inch lichtmetalen velgen. Daarachter gaan geperforeerde remschijven schuil met speciale remklauwen en -blokken die garant staan voor een optimale vertraging, ook op het circuit. De Golf GTI TCR wordt optioneel leverbaar met een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, dat tot nu toe alleen beschikbaar was voor de vierwielaangedreven Golf R. Op de vooras is standaard het sperdifferentieel van de Golf GTI Performance gemonteerd. Dat zorgt voor meer tractie en een nog beter weggedrag in snelle bochten. De gasrespons, stuurbekrachtiging en transmissie zijn in te stellen op Eco, Normal, Sport en Individual. Wie opteert voor het Dynamic Chassis Control kan ook de instellingen van het onderstel veranderen van Normal naar Comfort of Sport.

Speciale carrosseriekleur

Volkswagen heeft voor de Golf GTI TCR een speciale kleur ontwikkeld: Pure Grey. De hot hatch is natuurlijk ook te krijgen in andere GTI-tinten als Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect en Oryx White Pearl Effect. Als er gekozen wordt voor Pure Grey, Pure White of Tornado Red kan het dak van de Golf GTI TCR worden uitgevoerd in contrasterend zwart. De sportstoelen in het interieur van de Volkswagen zijn bekleed met een speciale combinatie van microvezel en stof. Het hart van de stoelen is Flash Red, wat past bij de stiksels op het met leer beklede GTI sportstuur, de veiligheidsgordels en de pookknop.

Nederlandse première op 16 september

De Golf GTI TCR Concept beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremière in het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee, waar ieder jaar de grootste Volkswagen GTI-meeting ter wereld wordt gehouden. Op 16 september zal deze opper-GTI in stijl worden gepresenteerd tijdens ‘GTI Originals & More’ in Purmerend. Het evenement wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en is uitgegroeid tot een van de grootste GTI-meetings in Nederland. De productieversie van de Golf GTI TCR komt begin 2019 op de markt in een gelimiteerde oplage. De precieze specificaties, prijzen en beschikbaarheid van deze exclusieve GTI worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Klik hier om naar het 'GTI Originals & More'-event op de Facebook-pagina van de GTI Club Holland te gaan.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.