Alles op het hoogste niveau.

Voor iedereen die meer wil, is er de Polo Highline. Deze uitvoering staat aan de top van alle uitrustingsniveaus en is voorzien van alle mogelijke innovatieve en luxe extra’s. Daarmee kunt u niet alleen veilig, maar ook stijlvol en uiterst comfortabel de weg op. Tot de standaard zeer rijke uitrusting behoren onder andere 16 inch lichtmetalen velgen, volautomatische airconditioning, multimediasysteem met zes speakers, sportstoelen, lederen stuurwiel met chromen inleg en donker getinte ruiten. Uiteraard zijn de zes airbags, elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, Hill-Hold control, mistlampen vóór en cruise control ook standaard.

Exterieur

16 inch lichtmetalen velgen ‘Rivazza’.

Stijlvol en sportief design. Exclusief ontwikkeld voor de Highline.

Deze lichtgewicht aluminium velgen inclusief brede 215/45 R 16 banden zijn sportief en elegant tegelijk, en worden exclusief op de Highline uitvoering geleverd. De ‘Rivazza’ velgen onderstrepen het krachtige design van uw Polo Highline.

Donker getinte zijruiten achter en achterruit.

65% getint. 100% functioneel.

De achterste zijruiten en achterruit van de Polo Highline zijn voorzien van 65% getint glas. Het geeft uw Polo niet alleen een stoerder voorkomen, ze werken ook privacy verhogend. Daarnaast hebben ze een lichtabsorberende functie, waardoor warmte van buitenaf minder sterk het interieur binnendringt.

Luchtinlaat met chromen omlijsting vóór.

Stijlvolle afwerking aan het front.

De Polo Highline is standaard uitgevoerd met stijlvolle details. Zo is de luchtinlaat aan de voorzijde van de auto afgewerkt met een chromen omlijsting. Het geeft de Polo een hoogwaardige en luxe uitstraling.

Mistlampen vóór met bochtenverlichting.

Zien en gezien worden.

De heldere mistlampen op de Polo Highline zijn niet alleen prachtig van vorm, ze bieden ook extra veiligheid. In geval van mist is uw zicht naar voren aanzienlijk beter. Bovendien zijn de lichtunits voorzien van ingebouwde bochtenverlichting. Deze extra verlichting schijnt automatisch bij in een bocht zodra u de hoek omgaat. Zo hebben de mistlampen een dubbelveilige functie.

Interieur

Sportstoelen en middenarmsteun vóór.

De perfecte ondersteuning. Zitten als gegoten.

Het Highline interieur van de Polo is onder andere uitgerust met sportstoelen en een middenarmsteun vóór. De stoelen bieden extra veel zijdelingse steun dankzij hogere wangen. De middenarmsteun zorgt voor een meer ontspannen zithouding. Het resultaat: een perfecte zitpositie. Bovendien bevat de armsteun een opbergvak en extra bekerhouder aan de achterzijde. Comfortabel én functioneel. uitgerust met (optioneel) lederen sportstoelen.

Lederen stuurwiel en versnellingspook.

Maximale grip zelf in de hand.

Het driespaaks stuurwiel is typisch Volkswagen en ligt perfect in de hand. In de Highline is deze standaard in leder uitgevoerd, net als de versnellingspook. Zo houdt u nóg meer grip op het betrouwbare weggedrag van uw Polo. Bovendien is het stuur van de Highline exclusief voorzien van een chromen inleg, waarmee deze uitvoering zich nog verder weet te onderscheiden.

Bekleding ‘Cell’.

Het beste zitcomfort. Sportief vormgegeven.

Aan de sportieve bekleding van de Polo Highline is maximale aandacht besteed. De antracietgrijze wangen zijn hoger en bieden daardoor extra veel zijdelingse steun. 

Decorinleg ‘Cortina Zilver’ in middenconsole.

In stijl afgewerkt.

Alle Volkswagenmodellen staan doorgaans bekend als auto’s met een zichtbaar hoog afwerkingsniveau. De Polo Highline gaat daarin nog een stap verder. Deze uitvoering beschikt over een sportieve decorinleg in de middenconsole, genaamd ‘Cortina Zilver’. Kwaliteit mag immers gezien worden.

Veiligheid

Vijf sterren voor veiligheid.

De Polo is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Dit bewees het Euro NCAP. Het vooraanstaande instituut gaf de Polo een score van 5 sterren: het hoogst haalbare bij een crashtest. Zaken als ABS, airbags, actieve hoofdsteunen, ESP en Multi Collision Brake behoren tot de standaard uitrusting van iedere Polo en benadrukken dat er geen compromissen worden gesloten op het gebied van veiligheid. Ook schijfremmen achter (vanaf Trendline 66 kW), voor nóg betere remprestaties, en zelfs Vermoeidheidsherkenning (standaard op Highline) mogen niet ontbreken.

Vermoeidheidsherkenning.

Waarschuwt wanneer uw scherpte dreigt af te nemen.

Wanneer vermoeidheid de kop opsteekt signaleert de Polo Highline deze aan de hand van de (mindere) mate van uw stuurcorrecties. Een helder geluidssignaal en een afbeelding in uw boordcomputer met daarop een kopje koffie, attenderen u op de afgenomen scherpte. Om te voorkomen dat hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan, wordt u na signalering verzocht naar een nabijgelegen parkeerplaats te rijden om aldaar een rijpauze in te lassen. Zo blijft u verstandig en verantwoord onderweg.

Automatische Hill-Hold control.

Eenvoudig wegrijden op een helling.

Hill-Hold control schakelt zichzelf ongemerkt in als u stil bent komen te staan op een helling. De automatische rem zorgt ervoor dat uw auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Het systeem schakelt zichzelf uit zodra u weer gas geeft. Op die manier kunt u uw weg snel en zonder problemen vervolgen. Standaard op elke Polo Highline.

Multi Collision Brake.

Verkleint de kans op letsel door het automatisch tot stilstand komen na een ongeval.

Het Multi Collision Brake systeem omvat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. Het zorgt ervoor dat na een ongeval de remmen van de auto worden vastgehouden, en de airbags op scherp worden gezet. Het systeem voorkomt hiermee dat de auto blijft rollen. De kans op een eventuele tweede aanrijding wordt hiermee voorkomen, evenals de kans op meer letsel.

ESP.

Uw elektronische beschermengel.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties plotseling uitbreekt. Zodra een uitwijkmanoeuvre onvermijdelijk is, corrigeert ESP de koers van uw auto door het wiel met de minste grip af te remmen. Hiermee voorkomt het systeem dat u in een slip raakt en wordt de kans op een aanrijding geminimaliseerd. ESP zit standaard op elke Polo. Ook op de Highline.

Handgeschakeld of automaat.

Voor de Polo Highline 1.0 TSI met 66 kW (90 pk) kunt u kiezen uit zowel een handgeschakelde als automatische versnellingsbak.

Functioneel

Volkswagen radiosysteem ‘Composition Colour’.

Touchscreen bediening. Inclusief 6 speakers.

De Polo Highline is standaard voorzien van ultramoderne multimediatechnologie. De 12,7 cm grote radio ‘Composition Colour’ met kleurenscherm en touchscreen functie beschikt over maar liefst 6 hoogwaardige speakers. Goed voor uiterst hoge geluidskwaliteit. Het maakt het luisteren naar uw favoriete muziek tot een echte belevenis. Bovendien is dit geluidssysteem standaard uitgerust met een aux-in en SD-kaart lezer.

Climatronic volautomatische airconditioning.

Volledig automatische temperatuurbeheersing.

De uiterst comfortabele en gebruiksvriendelijke airconditioning ‘Climatronic’ werkt volledig automatisch, en is standaard op elke Polo Highline. Kwestie van de gewenste temperatuur instellen, en uw auto doet de rest. Zo heeft u er geen omkijken meer naar, onder welke weersomstandigheden dan ook.

Boordcomputer ‘Plus’.

Uitgebreide statusupdate van uw Polo. Inclusief navigatiefunctie.

De Boordcomputer ‘Plus’ informeert u over het actuele en gemiddelde verbruik van uw auto, de afgelegde afstand, de actuele en gemiddelde snelheid etc. Daarnaast biedt deze uitgebreide boordcomputer de mogelijkheid om – indien een Volkswagen radio-navigatiesysteem aanwezig – de route naar uw gewenste bestemming weer te geven middels een ‘pijltjessysteem’. Eenvoudig en effectief tegelijk.

Meeruitvoeringen

17 inch lichtmetalen velgen ‘Mirabeau’.

Dubbelspaaks design. Dubbel zoveel karakter.

Deze sportieve lichtgewicht aluminium velgen inclusief brede 215/40 R 16 banden zijn volledig nieuw en exclusief verkrijgbaar op de Highline uitvoering. De dubbele spaken van de ‘Mirabeau’ velgen geven extra karakter aan het stoere design van uw Polo.

Multifunctioneel lederen stuurwiel.

Alles binnen handbereik. Inclusief lederen schakelpookknop en handremgreep.

Het stuurwiel van de Polo Highline is standaard in leder uitgevoerd en ligt daardoor nog beter in de hand. Dat geldt ook voor het optionele Multifunctionele stuurwiel. Dankzij diverse bedieningselementen op het stuur, verspreidt over twee spaken, kunt u bovendien zaken als audio, boordcomputer en telefoon ook tijdens het rijden eenvoudig blijven aansturen. Zo heeft u alles binnen handbereik en houdt u tegelijkertijd grip op het betrouwbare weggedrag van uw Polo. Een veilige gedachte.

Front Assist incl. City Emergency Braking.

Remt automatisch bij een dreigende aanrijding.

De meeruitvoering Front Assist helpt u een aanrijding met een voorligger te voorkomen. Afhankelijk van uw snelheid worden er zodra de afstand op uw voorligger onder een onder kritische waarde daalt verschillende systemen actief. Zo krijgt u een waarschuwingssignaal of wanneer u hier niet op reageert, vermindert Front Assist de snelheid om de kans op een aanrijding te verkleinen. De combinatie van systemen werkt tot snelheid van 210 km per uur. City Emergency Braking is een noodstopsysteem dat automatisch ingrijpt tot een snelheid van maximaal 30 km per uur, om kleine aanrijdingen met obstakels te vermijden.

Achteruitrijcamera (Rear View).

U overziet de situatie tot in detail met de achteruitrijcamera.

In het display van uw autoradio heeft u exact in beeld wat er achter uw auto gebeurt. Handig bij achteruitrijden én bij het inparkeren.

BlueMotion Technology is leverbaar op zowel TDI- als TSI-motoren en zorgt voor een vermindering van het brandstofverbruik. Bij BlueMotion Technology zijn geen optische of aerodynamische verschillen met de reguliere versies. Het aantal restricties in meeruitvoeringen is aanmerkelijk minder in vergelijking met een BlueMotion-versie.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
BlueMotion Technology is leverbaar op zowel TDI- als TSI-motoren en zorgt voor een vermindering van het brandstofverbruik. Bij BlueMotion Technology zijn geen optische of aerodynamische verschillen met de reguliere versies. Het aantal restricties in meeruitvoeringen is aanmerkelijk minder in vergelijking met een BlueMotion-versie.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.