Behoort tot de zuinigste in zijn klasse.

De keuze voor de Passat Limousine BlueMotion sluit naadloos aan op een energie- en milieubewuste levensstijl. Het zeer vriendelijk verbruik maakt deze auto behoort tot de zuinigste in zijn klasse. U spaart het milieu én uw portemonnee. Daarnaast is de Passat Limousine BlueMotion er tijdelijk als zeer luxe Executive Edition.

Executive Edition

Radio-navigatiesysteem RNS315.

Telefoonvoorbereiding 'Plus'.

Naast het luxe exterieur is de BlueMotion Executive Edition uitgerust met het radio-navigatiesysteem RNS315 en Telefoonvoorbereiding 'Plus'. Met deze combinatie komt u onderweg nooit meer voor verrassingen te staan.

Park Assist.

Park Distance Control.

Onder de rijke uitrusting van de Passat BlueMotion Executive Edition vallen ook de comfortabele Park Assist (automatisch inparkeren) en Park Distance Control. Hierdoor was inparkeren nog nooit zo eenvoudig. En met de ‘Climatronic’ volautomatische airconditioning heeft u onder alle weersomstandigheden automatisch dezelfde temperatuur in uw auto.

Exterieur

Geoptimaliseerde aerodynamica.

De BlueMotion-uitvoering van de Passat Limousine is herkenbaar aan de BlueMotion-aanduiding op de grille, een verlaagd onderstel en speciale velgen en banden met een lage rolweerstand. Ze geven hem een duidelijk herkenbaar en onderscheidend uiterlijk.

Interieur

De Passat Limousine BlueMotion.

Zit als gegoten.

Het zitcomfort in de Passat Limousine BlueMotion is uitstekend. U kunt namelijk de voorstoelen in hoogte verstellen. Een middenarmsteun zorgt ervoor dat u uw arm comfortabel kunt laten rusten. Dat is vooral tijdens lange ritten bijzonder prettig.

Functioneel

Geluidsysteem RCD-310.

Alles werkt. Van iPod tot smartphone.

Het luxe geluidsysteem RCD-310 biedt met zijn fraaie display veel gebruiksgemak. U kunt er ook externe geluidsbronnen, zoals een MP3-speler of smartphone, op aansluiten. Dit systeem heeft maar liefst acht luidsprekers voor een rijke geluidsbeleving. Bijzonder is dat het volume zich automatisch aanpast aan uw snelheid, zodat u de muziek goed blijft horen als u harder gaat rijden.

Cruise Control.

Extra comfort. Extra zuinig.

Wist u dat rijden met Cruise Control zuiniger is dan gewoon rijden? Cruise Control is daarnaast natuurlijk vooral comfortabel tijdens langere ritten. De door u gekozen tempo wordt opgeslagen en constant aangehouden. U deactiveert het systeem door simpelweg de rem of de koppeling in te drukken.

Vermoeidheidsherkenning.

Meer veiligheid bij onoplettendheid.

Vermoeidheidsherkenning waarschuwt als u tijdens het besturen van uw auto tekenen van onoplettendheid vertoont. Het systeem analyseert uw stuurgedrag en weet wanneer u een bepaald vermoeidheidsniveau bereikt. U krijgt vervolgens door zowel visuele- als akoestische signalen het advies om een korte pauze te nemen. Veiligheid voor alles.

Boordcomputer ‘Plus’.

Volledig geïnformeerd onderweg.

Tussen de snelheidsmeter en de toerenteller van uw Passat Limousine bevindt zich de boordcomputer ‘Plus’. Een multifunctioneel display voorziet u van informatie over de auto, de rit, het verbruik en meer. Zo ontgaat u niets onderweg.

Climatic airconditioning.

Altijd een aangename temperatuur.

De Passat BlueMotion is standaard uitgerust met ´Climatic’ halfautomatische airconditioning. Zo heeft u onder alle weersomstandigheden automatisch dezelfde temperatuur in de auto.

Stuurbekrachtiging.

Aangenamer sturen bij hoge én lage snelheid.

De stuurbekrachtiging van de Passat Limousine BlueMotion is snelheidsafhankelijk, wat het rijcomfort verhoogt. Bij een lage snelheid – zoals bij het inparkeren – is de stuurbekrachtiging het sterkst. Bij hogere snelheden wordt de bekrachtiging minder. Zo kunt u de auto ook dan gelijkmatig besturen.

Meeruitvoeringen

Vrijloopfunctie.

Automatisch brandstof besparen.

Bij een aantal motoren met DSG-transmissie is optioneel de nieuwe ‘vrijloop’ functie beschikbaar. Daarmee schakelt de motor van uw Passat automatisch over naar stationair als u uw voet van het gaspedaal haalt. Als u het gaspedaal weer indrukt, wordt de motor weer gekoppeld. Dit leidt tot een verdere verlaging van het brandstofverbruik.

Park Assist en Park Distance Control.

Inparkeren was nog nooit zo eenvoudig.

Park Assist helpt u met het inparkeren. Alles gaat zonder handen. U hoeft alleen zelf het gas en de rem te bedienen. Het systeem detecteert automatisch de ruimte bij file- en achteruit inparkeren en stuurt zelfstandig in en uit. Dreigt u in botsing te komen met een ander voertuig dan krijgt u een waarschuwingssignaal.

Bekijk de instructiefilm 

Keyless Entry.

Openen, starten en sluiten zonder sleutel.

Het keyless Entry systeem van de Passat Limousine BlueMotion opent en vergrendelt automatisch de deuren van uw auto. U hoeft daarvoor de sleutel van uw auto slechts bij u te dragen. Ook starten kan zonder contact te maken met de autosleutel. Snel, safe en simpel.

Navigatiesystyeem RNS 315.

Heel Europa onder handbereik.

Het ‘RNS 315’ radio- en navigatiesysteem van de Passat Limousine BlueMotion beschikt standaard over de kaartgegevens van Europa op intern flash-geheugen en is verkrijgbaar met Digital Audio Broadcasting. De bediening via het touch screen is intuïtief. Het TFT-kleurendisplay zorgt voor een duidelijke kaartweergave.

Telefoonvoorbereiding.

Bellen via de boordcomputer.

Met de telefoonvoorbereiding van de Passat Limousine BlueMotion kunt u uw telefoon via bluetooth bedienen met of laten weergeven op de boordcomputer ‘Plus’ of het radio-navigatiesysteem ‘RCD-310/510’ of ‘RNS 315/510’.

Multimedia-aansluitbox.

Smartphone. MP3-speler. DVD. Alles werkt.

Met de multimedia aansluitbox kunt u met een USB-aansluiting eenvoudig uw iPod- , dvd- of mp3-speler aansluiten op de installatie van uw Limousine BlueMotion. Zo kunt u in de auto van uw eigen muziek of video’s genieten.

Duurzaamheid

BlueMotion Technologies.

Schoner en zuiniger autorijden.

De Passat Limousine BlueMotion dankt zijn typeaanduiding aan de meest uitgebreide toepassing van zogenaamde BlueMotionTechnologies. Hieronder vallen innovatieve technieken die bijdragen aan een zo laag mogelijk brandstofverbruik. De BlueMotion-versies zijn altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.

BlueMotion.

Kenmerk van duurzaamheid.

BlueMotion is een typeaanduiding,  een onderdeel van BlueMotion Technologies, het label van alle technieken die Volkswagen in huis heeft om auto’s duurzamer te maken. Als u het BlueMotion label op een Passat Limousine ziet staan, dan weet u dat u te maken heeft met een zuinige BlueMotion versie, op basis van de efficiënte TDI-diesel.

Slimme technieken.

Efficiënt en innovatief autorijden.

De Passat Limousine BlueMotion is voorzien van een start-stop-systeem en een dynamo die de energie die vrijkomt bij het afremmen, omzet in elektriciteit. De Passat Limousine BlueMotion maakt zelfs zijn bestuurder efficiënter; hij is standaard uitgevoerd met een indicator die het optimale schakelmoment aangeeft. Slim!

Lage CO2-uitstoot.

Slimme technologie voor een beter milieu.

De Passat Limousine BlueMotion heeft een heel lage CO2-uitstoot. Een bijzondere prestatie, die mogelijk is dankzij onder andere een efficiëntere versnellingsbak, energiebesparende banden, geoptimaliseerde aerodynamica en een verlaagd onderstel.

Motoren

De 1.6 TDI BlueMotion.

De schone en zuinige diesel.

BlueMotion is een label dat staat voor schone en zuinige dieselmotoren. Daarom is BlueMotion op de Passat Limousine BlueMotion ook alleen leverbaar op een dieselmotor, en wel de 1.6 TDI met 77 kW en een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen.

Veiligheid

De Passat Limousine.

De Passat Limousine is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Hij kreeg niet voor niets de hoogste score van vijf sterren bij de EuroNCAP-botsproeven. De standaard veiligheidssystemen aan boord staan garant voor de veiligheid van u en uw passagiers.

ESP met TSC.

Uw auto en aanhanger stabiel in kritieke situaties.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) van de Passat Limousine BlueMotion verhindert dat uw auto in kritieke situaties uitbreekt. Daarnaast beschikt u bij de BlueMotion ook nog over Trailer Stability Control (TSC) voor meer zekerheid tijdens het rijden met aanhanger of trailer. Zo blijft u altijd veilig op de weg.

Bekijk de instructiefilm

ABS.

Veilig remmen op gladde wegen.

Bij een noodstop op gladde wegen voorkomt dit veiligheidssysteem van de Passat Limousine BlueMotion het blokkeren van de wielen zodat uw auto bestuurbaar blijft.

BlueMotion staat voor de zeer zuinige BlueMotion-versies op basis van de efficiënte TDI-dieseltechnologie van Volkswagen. Dankzij aanpassingen aan zowel de motor, aerodynamica en de rolweerstand van de auto, is een BlueMotion-versie altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen en 2 lifehammers)
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen en 2 lifehammers)
BlueMotion staat voor de zeer zuinige BlueMotion-versies op basis van de efficiënte TDI-dieseltechnologie van Volkswagen. Dankzij aanpassingen aan zowel de motor, aerodynamica en de rolweerstand van de auto, is een BlueMotion-versie altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen en 2 lifehammers)
Onder advieskosten rijklaar maken valt onder andere transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen en 2 lifehammers)