Van alle gemakken voorzien.

Voor wie gesteld is op comfort, is de Golf Comfortline een uitstekende keuze. Deze compleet uitgeruste Golf bevat aangename extra’s, waaronder Cruise Control, volautomatische airconditioning, middenarmsteunen en een lederen stuurwiel. Bovendien zit u in heerlijke comfortstoelen met verstelbare lendesteunen. Dus of u nu lang of kort onderweg bent, het is altijd een ontspannen rit. Vanaf nu is elke Golf Comfortline standaard extra rijk uitgerust en blijvend in prijs verlaagd. Zo heeft de Comfortline standaard Park Distance Control, 16 inch lichtmetalen velgen en mistlampen met bochtenverlichting.

Ervaar de Golf zelf

tijdens een proefrit.

Exterieur

Onmiskenbaar een Golf.

Sommige dingen verander je niet.

Het design van de Golf mag dan op veel punten aangescherpt zijn, z’n karakter is onveranderd gebleven. Het is onmiskenbaar een Golf. Onmiskenbaar een Volkswagen.

16 inch lichtmetalen velgen ‘Toronto’.

Fraai, comfortabel en zuinig.

De Golf Comfortline heeft standaard prachtige 16 inch lichtmetalen velgen ‘Toronto’. Deze geven uw Golf een sportievere uitstraling. Bovendien wegen lichtmetalen velgen minder dan stalen velgen, waardoor u comfortabeler en directer stuurt. Daarnaast rijdt u ook nog eens zuiniger, door de lagere rolweerstand van de wielen.

Portiergrepen en spiegels in carrosseriekleur.

Meer eenheid in het design.

Op de Golf Comfortline zijn de portiergrepen en spiegels meegespoten in de carrosseriekleur. Dit geeft de Comfortline een complete uitstraling.

Schuinere C-stijl.

Snellere uitstraling.

In de Golf zijn verschillende designelementen van de allereerste Golf terug te vinden. Zoals  de voor de Golf zo markante C-stijl, het carrosseriedeel tussen de achterste zijruit en het achterraam. In het nieuwe design is deze C-stijl schuiner geplaatst, waardoor het geheel er dynamischer uitziet en meer snelheid uitstraalt.

Interieur

Ultiem comfort.

De comfortstoelen van de Golf Comfortline doen hun naam eer aan. Ze zitten heerlijk comfortabel. Bovendien zijn de lendensteunen verstelbaar. Zo zit u altijd in een natuurlijke zithouding met optimale steun. Ze zijn afgewerkt met de stoffen bekleding ‘Zoom/Merlin’ en hebben een luxe uitstraling. Het volledig lederen stuurwiel en de lederen versnellingspook maken het plaatje compleet.

Dashboard.

Geborsteld aluminium ‘Dark Silver’.

De Golf Comfortline is standaard uitgerust met een prachtig afgewerkt dashboard in aluminiumlook ‘Dark Silver’ geborsteld. Dit geeft het interieur een robuuste en volwaardige uitstraling.

Optionele multifunctioneel lederen stuurwiel.

Alles vanaf één plek te bedienen.

Met het driespaaks multifunctionele lederen stuurwiel heeft u altijd een perfecte grip. Daarnaast kunt u er ook uw geluidsysteem, uw boordcomputer en uw telefoon mee bedienen.

Functioneel

Geluidsysteem ‘Radio Composition Color’.

Touchscreen bediening. Inclusief 8 speakers.

De Golf Comfortline is standaard uitgerust met een uiterst modern geluidsysteem, inclusief 12,7 cm kleuren touchscreen en acht hoogwaardige speakers. Dat maakt het luisteren naar uw favoriete muziek tot een echte belevenis. Bovendien is dit geluidsysteem standaard uitgerust met een aux-in en SD-kaart lezer. De Comfortline is optioneel uit te rusten met navigatiesysteem ‘Discover Pro’ met een 20,3 cm kleuren touchscreen.

Cruise Control.

Comfortabeler en zuiniger.

De Golf Comfortline is standaard uitgerust met Cruise Control. U hoeft hierdoor zelf geen gas te geven, zodat uw voet minder snel vermoeid raakt. Door de constante snelheid wordt uw brandstofverbruik geminimaliseerd en kunt u zich gemakkelijk aan de maximumsnelheid houden.

Climatronic airconditioning.

Voor ieder de juiste temperatuur.

Met de ‘Climatronic’ volautomatische airconditioning heeft u onder alle weersomstandigheden automatisch dezelfde temperatuur in de auto. Het systeem werkt in principe hetzelfde als de thermostaat bij u thuis. Het is bovendien een 2-zone systeem, waardoor passagier en bestuurder elk hun eigen temperatuur kunnen instellen.

Elektronische Handrem.

Meer gemak. Meer veiligheid.

De elektronische handrem behoort tot de standaard uitrusting van elke nieuwe Golf. Met één druk op de knop staat hij op de handrem, dus u hoeft nooit meer kracht te zetten. Bovendien heeft u voortaan meer in de middenconsole. Als u stilstaat, wordt de Elektronische Handrem automatisch ingeschakeld zodra u uw portier opent of de motor uitzet. Tevens zorgt het ervoor dat u vanuit stilstand niet wegrijdt op een helling. Een veilig gevoel.

Meeruitvoeringen

Adaptive Cruise Control met Front Assist.

Past uw snelheid aan op het verkeer. Ook in de file.

Wist u dat rijden met cruise control 10% zuiniger is dan gewoon rijden? Het Adaptive Cruise Control-systeem van de Golf werkt bovendien met een automatische afstandscontrole. Het systeem houdt de door u ingestelde snelheid en de afstand tot het voor u rijdende voertuig zelfstandig aan met behulp van de radarsensor ‘Front Assist’. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt de ACC uw auto af. Indien nodig brengt het systeem het voertuig volledig tot stilstand. Veilig én comfortabel.

Lane Assist met Dynamic Light Assist.

Altijd binnen de lijnen. Altijd optimaal licht.

Dit systeem helpt u wanneer u met uw Golf per ongeluk van uw baan afwijkt. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zolang u geen richting aangeeft, blijft de auto zelf tussen de lijnen rijden. Het systeem corrigeert de auto door een beetje tegenstuur te geven, zodat uw veiligheid niet in gevaar komt. Dynamic Light Assist schakelt uw grootlicht automatisch in als u harder rijdt dan 65 km per uur. De camera herkent tegemoetkomend verkeer en past de lichtbundel automatisch aan. Tegenliggers worden zo niet verblind.

Radio/Navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Grootbeeld touchscreen. Met spraakbediening.

Het navigatiesysteem 'Discover Pro' heeft een grootbeeld 20,3 cm kleurenbeeldscherm en kan via  touchscreen of spraak eenvoudig bediend worden. De navigatie is volledig geïntegreerd in het multimediasysteem. Met Car-Net Services ontvangt u op het navigatiesysteem via internet altijd de meest recente verkeersinformatie. Discover Pro is inclusief routekaarten voor West-Europa. Alle bestanden staan op een aparte 64 GB hardisk, waardoor de DVD-speler altijd gebruikt kan worden. Ook voor CD’s met MP3. 

Xenon-verlichting.

Beter zien. Beter gezien worden.

Bij deze optie krijgt u onder meer Bi-Xenon-verlichting (voor dim- en grootlicht), automatisch meedraaiende koplampen en een automatisch koplamphoogteverstelling. Daarmee ziet u meer én wordt u beter gezien door medeweggebruikers.

Intelligent panoramadak.

Meer rijplezier. Meer veiligheid.

Het prachtige panoramadak voor de Golf is zowel te kantelen als naar achteren te schuiven. Daarnaast heeft het ook nog eens een bijzonder slimme eigenschap. Dankzij het Pre-Crash-systeem sluit het automatisch bij de waarschijnlijkheid van een botsing. Een veilige gedachte.

Driving Profiles.

Rij altijd op de manier die u prettig vindt.

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kiest uit één van de vier rij-karakters: Eco, Normaal, Sport of Individual. Per stand wordt het weggedrag, stuurgedrag en de gasrespons geregeld. Als u uw Golf heeft uitgerust met adaptieve dempers Dynamic Drive Control (DDC) dan heeft u ook nog de beschikking over de Comfortstand.

Voordeelpakketten

Rust uw Golf rijker uit.

Kleed uw Comfortline nóg verder aan met één of een combinatie van onderstaande pakketten. Wanneer u voor een pakket kiest, pakt u altijd voordeel ten opzichte van uitbreiden met losse opties.

Comfortpakket

Park Distance Control, multifunctioneel lederen stuurwiel, Climatronic airconditioning, licht & zicht pakket

Motoren

Van 1.0 TSI tot 1.6 TDI.

DSG en BlueMotion Technology.

De Golf Comfortline is leverbaar met twee benzinemotoren. De 1.0 BlueMotion TSI met 85 kW en de 1.4 TGI met 81 kW. Beide zijn handgeschakeld en voorzien van BlueMotion Technology. Rijdt u liever diesel? Dan staat de 1.6 TDI tot uw beschikking. Bij alle motoren kunt u ook kiezen voor de comfortabele én zuinige DSG-automaat.

Veiligheid

EuroNCAP-botsproeven.

Vijf sterren voor veiligheid.

De nieuwe Golf is één van de veiligste auto’s in zijn klasse. Hij haalde dan ook niet voor niets de hoogste score van vijf sterren bij de EuroNCAP-botsproeven. Hieronder een kleine greep uit de standaard veiligheidssystemen aan boord van de Golf Comfortline.

PreCrash.

Spant uit voorzorg uw gordel en sluit alle ramen.

Met dit systeem worden vóór een eventuele aanrijding de veiligheidsgordels preventief extra aangespannen en worden de ramen en het eventuele schuifdak gesloten.

Bekijk de instructiefilm

7 Airbags. Inclusief knie- en gordijnairbag.

Volledige bescherming rondom.

Met alle airbags rondom zijn u en uw eventuele medepassagiers goed beschermd bij een eventueel ongeval. De Comfortline is standaard uitgerust met 7 airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zij-airbags die de gehele zijkant afdekken.

Multi-collision braking system.

Verkleint de kans op letsel bij een tweede botsing.

Het multi-collision remsysteem omvat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. Het zorgt ervoor dat na een eerste botsing de auto de remmen vasthoudt en de airbags paraat heeft. Hierdoor voorkomt het letselschade bij een tweede botsing.

ESP.

Uw elektronische beschermengel.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres corrigeert het de koers en voorkomt zo een aanrijding. ESP zit standaard op elke Golf.

Met het driespaaks multifunctionele stuurwiel kunt u de radio, telefoon en andere functies bedienen zonder dat u uw ogen hoeft af te wenden van de weg of uw handen van het stuur hoeft te halen.

Dankzij de Bi-Xenon verlichting (dim- en grootlicht) met LED-dagrijverlichting, automatisch meedraaiende koplampen en een automatisch koplamphoogteverstelling heeft u beter zicht én bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Daarnaast is het design van deze verlichting ook nog eens bijzonder fraai. Het maakt uw Volkswagen helemaal af.
Met het panorama schuif-/kanteldak haalt u licht binnen zonder verblinding. En lucht zonder tocht. Rijden wordt nog aangenamer en het dak is eenvoudig elektrisch te bedienen.

Met het driespaaks multifunctionele stuurwiel kunt u de radio, telefoon en andere functies bedienen zonder dat u uw ogen hoeft af te wenden van de weg of uw handen van het stuur hoeft te halen.

Dankzij de Bi-Xenon verlichting (dim- en grootlicht) met LED-dagrijverlichting, automatisch meedraaiende koplampen en een automatisch koplamphoogteverstelling heeft u beter zicht én bent u beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Daarnaast is het design van deze verlichting ook nog eens bijzonder fraai. Het maakt uw Volkswagen helemaal af.
Met het panorama schuif-/kanteldak haalt u licht binnen zonder verblinding. En lucht zonder tocht. Rijden wordt nog aangenamer en het dak is eenvoudig elektrisch te bedienen.