Alles op het hoogste niveau.

De Highline is de meest exclusieve en complete uitvoering van de Golf Variant. De vele extra’s ten opzichte van de Comfortline maken deze auto nóg stijlvoller en comfortabeler. Zo heeft de Highline standaard ambiente binnenverlichting, sportstoelen en 17 inch lichtmetalen velgen. Daarnaast is de Golf Variant Highline nu standaard nog rijker uitgerust en blijvend in prijs verlaagd. Elke Highline is uitgerust met een geavanceerd multimediasysteem inclusief kleuren touchscreen en Park Distance Control met achteruitrijcamera.

Ervaar de Golf Variant

zelf tijdens een proefrit.

Exterieur

Ongekend scherp design.

Dynamisch lijnenspel.

De Golf Variant Highline is niet zomaar een verlengde Golf. Onze designers ontwierpen een volwaardige stationwagen waarin ze het dynamische lijnenspel van de Golf feilloos hebben geïntegreerd. Dit ontwerp biedt u een aantal prettige extra mogelijkheden. Zo is de dakreling niet alleen bijzonder fraai, maar ook bijzonder handig voor vervoer van een skibox of fietsen. Bovendien is er alle ruimte voor een gigantisch panoramadak.

17 inch lichtmetalen velgen ‘Dijon’.

Fraai, comfortabel en zuinig.

De Golf Variant Highline heeft standaard prachtige 17 inch lichtmetalen velgen ‘Dijon’. Deze geven uw Golf een sportievere uitstraling. Bovendien wegen lichtmetalen velgen minder dan stalen velgen, waardoor u comfortabeler en directer stuurt. Daarnaast rijdt u ook nog eens zuiniger, door de lagere rolweerstand van de wielen.

Portiergrepen, bumpers en spiegels in carrosseriekleur.

Meer eenheid in het design. 

Op de Golf Variant Highline zijn de portiergrepen, bumpers en spiegels standaard meegespoten in de carrosseriekleur. Dit geeft uw Highline een complete uitstraling.

Grille met chroominleg.

Onmiskenbaar Volkswagen.

De stoere zwarte grille met chroominleg is onmiskenbaar Volkswagen. Kortom: z’n front is fraai.

Interieur

Pianolak dashboard.

De Golf Variant Highline is voorzien van een prachtig afgewerkt pianolak zwart interieur. Het geeft de Highline een luxueuze uitstraling. U voelt het meteen als u bent ingestapt: deze auto is werkelijk op alle niveaus zeer hoogwaardig afgewerkt.

Functioneel

Ruimtewonder.

Tot 1.620 liter laadvolume. 

Wilt u de meest uiteenlopende bagage kunnen vervoeren? Dan is de Golf Variant met zijn slimme opbergruimten een erg interessante auto. U kunt uw bagageruimte gemakkelijk vergroten tot wel 1.620 liter.

Climatronic airconditioning.

Voor ieder de juiste temperatuur.

Met de ‘Climatronic’ volautomatische airconditioning heeft u onder alle weersomstandigheden automatisch dezelfde temperatuur in de auto. Het systeem werkt in principe hetzelfde als de thermostaat bij u thuis. Het is bovendien een 2-zone systeem, waardoor passagier en bestuurder elk hun eigen temperatuur kunnen instellen.

Licht & Zicht pakket en mistlampen.

Altijd optimaal zicht.

De Golf Variant Highline is standaard uitgerust met het Licht & Zicht pakket. Het zorgt ervoor dat uw lichten automatisch aan gaan wanneer u een tunnel inrijdt. Ook wordt de regensensor ingeschakeld zodra het begint te regenen. Verder voorkomt de automatisch dimmende binnenspiegel verblinding door auto’s achter u. Bovendien bieden de mistlampen u beter zicht en bent u beter zichtbaar.

Multimediasysteem.

Radio, Spotify, iPod, films, foto’s. En 8 speakers.

De Golf Variant Highline is standaard uitgerust met het multimediasysteem ‘Radio Composition Media’, inclusief 16,5 cm kleuren touchscreen en acht speakers. Dat maakt muziek luisteren tot een ware belevenis. Te integreren met uw mobiele telefoon, zodat u uw eigen muziek kunt streamen. Bovendien bevat het systeem een aux-in, DVD-speler en dubbele SD-kaartlezer. De Highline is optioneel uit te rusten met het navigatiesysteem ‘Discover Pro’ met een 20,3 cm kleuren touchscreen.

Vermoeidheidsherkenning.

Waarschuwt u bij tekenen van onoplettendheid.

Om er zeker van te zijn dat u altijd optimaal alert bent gedurende elke rit, geeft het vermoeidheidsherkenningssysteem op tijd aan dat het beter is even te pauzeren. U kunt dan frisse lucht inademen en uw benen strekken. Na een korte stop kunt u uw weg vervolgen om zo veilig op de plaatst van bestemming aan te komen. Iemand koffie?

Park Distance Control inclusief achteruitrijcamera.

Makkelijker parkeren.

Parkeren wordt een stuk makkelijker met Park Distance Control. Geluidssignalen helpen u om de ruimte tussen uw auto en een ander object te beoordelen. Daarnaast is de Golf Variant Highline standaard uitgerust met een achteruitrijcamera. Zo ziet u in het display van uw autoradio wat er achter uw auto gebeurt. Handig bij achteruitrijden én bij het inparkeren.

Meeruitvoeringen

Adaptive Cruise Control met Front Assist.

Past uw snelheid aan op het verkeer. Ook in de file.

Wist u dat rijden met cruise control 25% zuiniger is dan gewoon rijden? Het Adaptive Cruise Control-systeem van de Golf Variant Highline werkt bovendien met een automatische afstandscontrole. Het systeem houdt de door u ingestelde snelheid en de afstand tot het voor u rijdende voertuig zelfstandig aan met behulp van de radarsensor ‘Front Assist’. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt de ACC uw auto af. Indien nodig brengt het systeem het voertuig volledig tot stilstand. Veilig én comfortabel.

Lane Assist met Dynamic Light Assist.

Altijd binnen de lijnen. Altijd optimaal licht. 

Dit systeem helpt u wanneer u met uw Golf per ongeluk van uw baan afwijkt. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zolang u geen richting aangeeft, blijft de auto zelf tussen de lijnen rijden. Het systeem corrigeert de auto door een beetje tegenstuur te geven, zodat uw veiligheid niet in gevaar komt. Dynamic Light Assist schakelt uw grootlicht automatisch in als u harder rijdt dan 65 km per uur. De camera herkent tegemoetkomend verkeer en past de lichtbundel automatisch aan. Tegenliggers worden zo niet verblind.

Bekijk de instructiefilm van Dynamic Light Assist

Intelligent panoramadak.

Meer rijplezier. Meer veiligheid.

Het prachtige panoramadak voor de Golf Variant Highline is zowel te kantelen als naar achteren te schuiven. Daarnaast heeft het ook nog eens een bijzonder slimme eigenschap. Dankzij het Pre-Crash-systeem sluit het automatisch bij de waarschijnlijkheid van een botsing. Een veilige gedachte.

Driving Profiles.

Rij altijd op de manier die u prettig vindt.

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kiest uit één van de vier rij-karakters: Eco, Normaal, Sport of Individual. Per stand wordt het weggedrag, stuurgedrag en de gasrespons geregeld. Als u uw Golf heeft uitgerust met adaptieve dempers Dynamic Drive Control (DDC) dan heeft u ook nog de beschikking over de Comfortstand.

Park Assist.

Een Golf Variant parkeert zichzelf.

Park Assist helpt u (of uw partner) met het inparkeren. Laat het stuurwerk én het inschatten van de ruimte over aan uw auto. U bedient alleen het gas- en het rempedaal.

Keyless Entry.

Openen, starten en sluiten zonder sleutel.

Het Keyless Entry-systeem van de Golf Variant Highline opent en vergrendelt automatisch de deuren van uw auto. U hoeft daarvoor de sleutel van uw auto slechts bij u te dragen. Ook starten kan zonder contact te maken met de autosleutel. Snel, safe en simpel. Het Keyless Entry-Systeem is als optie leverbaar op alle modellen.

Motoren

Van 1.2 TSI tot 2.0 TDI. DSG en BlueMotion Technology.

De Golf Variant Highline is leverbaar met drie benzinemotoren. De 1.2 TSI met 110 pk, de 1.4 TSI met 125 pk en de 1.4 TSI met 150 pk. Alle zijn handgeschakeld en voorzien van BlueMotion Technology. Rijdt u liever diesel? Dan kunt u kiezen voor de 1.6 TDI of de 2.0 TDI. Bij alle motoren kunt u ook kiezen voor de comfortabele én zuinige DSG-automaat.

Veiligheid

7 Airbags. Inclusief knie- en zijairbag.

Met alle airbags rondom zijn u en uw eventuele medepassagiers goed beschermt bij een eventueel ongeval. De Highline is standaard uitgerust met 7 airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zijairbags die de gehele zijkant afdekken.

ESP.

Uw elektronische beschermengel.

Het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) verhindert dat uw auto in kritieke situaties – zoals tijdens een dreigende slip – uitbreekt. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres corrigeert het de koers en voorkomt zo een aanrijding. ESP zit standaard op elke Golf Variant.

PreCrash.

Spant uit voorzorg uw gordel en sluit alle ramen.

Met dit systeem worden vóór een eventuele aanrijding de veiligheidsgordels preventief extra aangespannen en worden de ramen en het eventuele schuifdak gesloten.

Multi-collision braking system.

Verkleint de kans op letsel bij een tweede botsing.

Het multi-collision remsysteem omvat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. Het zorgt ervoor dat na een eerste botsing de auto de remmen vasthoudt en de airbags paraat heeft. Hierdoor voorkomt het letselschade bij een eventuele tweede botsing.

BlueMotion Technology is leverbaar op zowel TDI- als TSI-motoren en zorgt voor een vermindering van het brandstofverbruik. Bij BlueMotion Technology zijn geen optische of aerodynamische verschillen met de reguliere versies. Het aantal restricties in meeruitvoeringen is aanmerkelijk minder in vergelijking met een BlueMotion-versie.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
BlueMotion Technology is leverbaar op zowel TDI- als TSI-motoren en zorgt voor een vermindering van het brandstofverbruik. Bij BlueMotion Technology zijn geen optische of aerodynamische verschillen met de reguliere versies. Het aantal restricties in meeruitvoeringen is aanmerkelijk minder in vergelijking met een BlueMotion-versie.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.
Onder Afleveringskosten valt: Advieskosten rijklaar maken (transport, deconserveren, 0-beurt, reinigen, 2 lifehammers en kentekenplaten), Recyclingsbijdrage en Leges kenteken.