Connected Fleet.

De kosten van uw wagenpark beter beheersbaar.

Binnenkort lanceert Volkswagen Connected Fleet. Met Connected Fleet heeft u alles in handen om uw wagenpark efficïenter in te zetten, kosten te beheersen en tegelijk te voldoen aan de regels van de Belastingdienst. U ziet in één oogopslag welke auto's actief zijn, welke beschikbaar zijn en welke onderhoud nodig hebben. Bovendien biedt het u de mogelijkheid om bestuurders bewust te maken van hun rijgedrag. Met als resultaat een brandstofrekening die omlaag gaat. Kortom: meer overzicht, meer inzicht en minder kosten.

 • Zo werkt het.

  Elke auto stuurt gegevens naar uw Connected Fleet. De Connected Fleet staat in directe verbinding met de Mijn Volkswagen functionaliteit in de Volkswagen auto's binnen uw wagenpark. De auto stuurt via een beveiligde verbinding gegevens naar uw Connected Fleet. En naar de Mijn Volkswagen app op de smartphone van de bestuurders. Goed om te weten: Het werkt niet andersom. Het is niet mogelijk om de voertuigen bijvoorbeeld op afstand te ontgrendelen of van de handrem te halen. 

  Meer informatie over privacy.

 • Komt mijn wagenpark in aanmerking?

  Connected Fleet wordt later gelanceerd voor Volkswagen modellen met de Mijn Volkswagen module. Op dit moment zit deze standaard op elke nieuw te bestellen Business Edition Connected. In het najaar volgen meer modellen en wellicht ook andere Pon-merken.

 • Geschikt voor de Belastingdienst. Ideaal voor de belastingaangifte.

  De ritregistratie via Connected Fleet en de Mijn Volkswagen app is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. u hoeft dus geen apart rit-administratiesysteem aan te schaffen. Vanaf november volgt een extra functionaliteit. U kunt dan met één druk op de knop alle gegevens overzichtelijk in een pdf-document downloaden. in de aanloop naar de introductie van deze dienst maken we de prijzen hiervan bekend. 

Proactief besparen.

Wees hoge kosten te slim af.

Stilstand voorkomen.

Dankzij de melding kunt u waar nodig ingrijpen.

Uw wagenpark staat continu in verbinding met Connected Fleet. Zo weet u precies wat de status is. Brandt er een lampje? Voorkom onnodige bezoekjes aan de garage. En wees er op tijd bij om erger te voorkomen. U ontvangt bijvoorbeeld een melding als er een accu aan vervanging toe is. Uw voertuigen staan nooit meer onnodig stil.

De Think Blue-score

Hoe lager het brandstofverbruik, hoe hoger de score.

De Think Blue-score meet hoe zuinig en verantwoord een bestuurder rijd op een schaal van 1 tot 100. De score is af te lezen via de Mijn Volkswagen app en in Connected Fleet.

Vergelijk de Think Blue scores van bestuurders.

Werk aan lagere brandstofkosten

Vergelijk verschillende bestuurders met elkaar en beoordeel deze aan de hand van hun 'Think Blue-score', een cijfer voor het rijgedrag. Zo kunt u verantwoord rijdende bestuurders belonen. Resultaat: U voorkomt schade en brengt de brandstofkosten omlaag.

Gemak.

Optimale gebruiksvriendelijkheid.

Rit privé, woon-werk of zakelijk?

Gewoon een kwestie van aanvinken.

Rijden uw chauffeurs ook privé met de auto? Met de Mijn Volkswagen app gaat het bijhouden van een ritadministratie gemakkelijker dan ooit. Bij elke gemaakte rit kan de bestuurder aanvinken of deze privé, woon-werk of zakelijk was. Nooit meer gehannes met boekjes.

Een voertuig in beweging?

Ontvang direct een melding bij onraad.

Als het Bewegings Alert is ingeschakeld, volgt er een melding zodra een voertuig wordt verplaatst of als de deuren worden ontgrendeld. Bijvoorbeeld bij wegslepen. Gaat het om diefstal, dan kunt u de politie razendsnel waarschuwen.

Duurzaamheid.

Stimuleer efficiënt rijgedrag.

Competitie om wie het schoonst rijdt.

Leuk voor uw chauffeurs. Leuk voor het milieu.

Reduceer het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw wagenpark door sturing te geven aan het rijgedrag van uw bestuurders. U stimuleert efficiënter rijgedrag door de bestuurders met een hoge Think Blue-score te belonen. Het wordt extra leuk door het competitieve element van de ranglijst in de Mijn Volkswagen app: chauffeurs gaan onderling de strijd aan om wie het schoonste rijdt.

Voorkom onnodige ritten.

Beter voor het milieu, beter voor uw budget.

Met Connected Fleet gaat plannen veel efficiënter want u ziet realtime de locatie van uw auto's. Bovendien kunt u de routes aanpassen bij onverwachte gebeurtenissen. Zo voorkomt u dat er onnodige kilometers gemaakt worden. U bespaart niet alleen veel brandstof, maar uw wagenpark stoot ook minder CO2 uit. Wel zo duurzaam.

Inzicht en overzicht.

De status van uw voertuigen en


bestuurders beter in beeld.

Uw wagenpark efficiënter inplannen.

Volg en traceer via de GPS-module.

Dankzij de ingebouwde GPS-module ziet u waar uw voertuigen zich bevinden. Realtime. Zo kunt u ze bijvoorbeeld efficiënter inplannen. Daarnaast kunt u checken wat de status van de voertuigen is. U ziet in één oogopslag of ze inzetbaar zijn.

Verschillende rijders met dezelfde auto?

Elke bestuurder kan zichzelf apart aanmelden.

Maken verschillende medewerkers gebruik van dezelfde auto? Geen probleem. Bestuurders melden zich in de auto eenvoudig aan met hun eigen pas.

Digitale registratie van reis- werk- en overuren.

Ideaal voor uw administratie en de belastingaangifte.

De reis-,werk- en overuren van alle bestuurders worden digitaal geregistreerd en zijn eenvoudig te rapporteren. Handig voor uw eigen administratie. Goed om te weten: de ritregistratie via de Mijn Volkswagen app is ontwikkeld volgens de regels die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld.

Deel de status van uw auto's met de dealer.

Betere service, minder kosten.

De status van uw auto's wordt gedeeld met uw Volkswagen dealer. Handig als er bijvoorbeeld een storing is. De dealer neemt dan contact met u op om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Zo minimaliseert u de tijd dat de auto stilstaat.

Zo werkt de Think Blue-score. 

De Think Blue-score analyseert uw rijstijl aan de hand van het ‘Nieuwe Rijden’. Optrekken, remmen en wisselingen in snelheid beïnvloeden uw score. Bovendien wordt uw score berekend op basis van specifieke voertuigkarakteristieken en is dus te vergelijken tussen verschillende Volkswagen modellen. Een verbeterde score geeft aan dat het brandstofverbruik daalt. Dat is niet alleen voordelig voor u, maar ook voor het milieu. 

Zo werkt de Think Blue-score. 

De Think Blue-score analyseert uw rijstijl aan de hand van het ‘Nieuwe Rijden’. Optrekken, remmen en wisselingen in snelheid beïnvloeden uw score. Bovendien wordt uw score berekend op basis van specifieke voertuigkarakteristieken en is dus te vergelijken tussen verschillende Volkswagen modellen. Een verbeterde score geeft aan dat het brandstofverbruik daalt. Dat is niet alleen voordelig voor u, maar ook voor het milieu.