Innovatie voor iedereen

De nieuwe Volkswagen modellen zitten vol met slimme innovaties. Zo kan de Golf u automatisch in de rijstrook houden, stopt de nieuwe Passat als u onwel wordt en waarschuwt de Polo als u vermoeid raakt. Hoewel de XL1 de meest zuinige auto ter wereld is, hebben de Polo, de Golf en de Passat de meeste innovaties. Moeilijk uit te leggen, hoe makkelijk de innovaties van Volkswagen zijn. Bekijk daarom de video's of ga voor een proefrit naar uw lokale dealer en ervaar het zelf.

 

 

 

 

 

 

Traffic Jam Assist.

Remt en geeft gas voor u in de file.

De File-assistent houdt u bij filerijden tussen de lijnen en zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Kop-staartbotsingen behoren met deze assistent tot het verleden. De File-assistent loodst u zelfs veilig over smalle rijbaangedeelten en versmalde rijbanen bij wegwerkzaamheden.

Trailer Assist.

Stuurt uw aanhanger in één keer voor u in.

Manoeuvreren met een aanhanger, dat kan knap lastig zijn. De Trailer Assist biedt uitkomst. Volkswagen Trailer Assist stuurt uw auto mét aanhanger probleemloos voor u in. Ingeschakeld neemt hij moeiteloos het insturen van u over. En dat bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook frustratie.

Area view.

Soms komt u ogen te kort.

In sommige situaties helpt het om volledig overzicht te hebben. Als u moet manoeuvreren in kleine straatjes bijvoorbeeld, helpen we u een oogje in het zeil te houden. Vier camera's monitoren de situatie tot in de kleinste hoekjes. Achter, voor, vogelperspectief: niets ontsnapt aan het oog van de camera. U kunt zelfs een blik om de hoek werpen.

Blind Spot detectie.

Helpt u veilig van baan te wisselen.

Nooit meer een auto over het hoofd zien met de Volkswagen Dodehoeksensor. Dankzij het slimme radarsysteem worden voertuigen gesignaleerd die zich in uw dode hoek bevinden. Met behulp van een lichtsignaal in de zijspiegel, wordt aangegeven of u af kunt slaan of toch beter in uw baan kunt blijven. Veilig én innovatief.

Lane Assist.

Houdt u veilig binnen de lijnen.

Dit systeem helpt u wanneer u met uw auto per ongeluk van uw baan afwijkt. Een camera in de voorruit herkent de belijning op het wegdek en zolang u geen richting aangeeft, blijft de auto zelf tussen de lijnen rijden. Het systeem corrigeert de auto door een beetje tegenstuur te geven, zodat uw veiligheid niet in gevaar komt. Een veilig gevoel.

 

 

 

 

 

Emergency Assist.

Brengt u in veiligheid als u onwel wordt.

U moet er niet aan denken: onwel worden achter het stuur. Uw Volkswagen houdt voortdurend een vinger aan de pols. Emergency Assist waarschuwt u met indringende signalen. Als u daar niet op reageert, neemt Emergency Assist het rijden van u over. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat u op uw baan blijft, schakelt waarschuwingssignalen in en remt veilig af tot stilstand.

Adaptive Cruise Control.

Houdt u op snelheid en afstand.

Het Adaptieve Cruise Control-systeem werkt met een automatische afstandscontrole. Het systeem houdt de door u ingestelde snelheid en de afstand tot het voor u rijdende voertuig aan met behulp van een radar. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt de Adaptieve Cruise Control uw auto af. Veilig, zuiniger én comfortabel. 

De Golf GTE.

De nieuwe Plug-in Hybrid.

De nieuwe Golf GTE is een echte Plug-in Hybride. Door de vele innovaties gaan prestaties hand in hand met een bijzonder lage uitstoot. Daardoor heeft de GTE slechts 7% bijtelling en een netto bijtelling vanaf € 91 per maand. Bovendien heeft de Golf GTE ook nog een trekgewicht van 1.500 kg.