De laatste GTE-modellen met 15% bijtelling.

  • Standaard DSG-automaat
  • Vanaf € 194* netto bijtelling per maand
  • Standaard met de Mijn Volkswagen app
Passat Variant GTE
Passat GTE
Golf GTE
* Zie veelgestelde vragen voor rekenvoorbeeld.

Lease nu een nieuwe Volkswagen GTE uit voorraad, dan profiteert u de hele leaseperiode nog van 15% bijtelling. Bovendien zijn de GTE's uit voorraad allemaal Connected Series-actiemodellen. Dit betekent niet alleen een extra scherpe prijs, maar ook een extra rijke uitrusting.

Maak een proefrit in uw favoriete GTE-model.

Vanaf
€ 194*
netto bijtelling p.m.
Golf GTE

De Golf GTE
 

Bespaar € 4.200** op uw bijtelling
Plan een proefrit
Vanaf
€ 217*
netto bijtelling p.m.
Passat GTE

De Passat GTE
 

Bespaar € 5.760** op uw bijtelling
Plan een proefrit
Vanaf
€ 226*
netto bijtelling p.m.
Passat Variant GTE

De Passat Variant GTE

Bespaar € 6.000** op uw bijtelling
Plan een proefrit
** Zie veelgestelde vragen voor rekenvoorbeeld.
 

Vind een dealer
bij u in de buurt

Vind

Wat is een plug-in hybride?

Een plug-in hybride auto heeft een verbrandingsmotor én een elektromotor. De verbrandingsmotor gebruikt benzine of diesel en de elektromotor de accu. De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor, maar u kunt ook volledig op deze motor rijden. 100% elektrisch! Bij Volkswagen noemen we een plug-in hybride een GTE.

Wat is de bijtelling van een plug-in hybride?

De bijtelling is in 2016 nog 15%. Vanaf 2017 wordt de bijtelling van plug-in hybride auto’s verhoogd naar 22%. Least u vóór 1 januari een Volkswagen Passat Variant GTE met slechts 15% bijtelling, dan bespaart u € 8.000 in 5 jaar.

Heeft een plug-in hybride dezelfde eigenschappen als een normale auto?

Een Volkswagen GTE heeft naast de unieke eigenschappen van een 'normale' Golf of Passat ook nog eens meer vermogen, een grote actieradius, een elektrische boost met de GTE knop, standaard DSG automaat en nog veel meer.

Kan ik thuis opladen?

Het plaatsen van een laadpunt bij u thuis is in principe altijd mogelijk als u zelf eigenaar van de grond bent. Huurders en VvE-leden met een parkeerplaats moeten hiervoor toestemming vragen. Als u op straat parkeert kunt u bij de gemeente een laadpunt aanvragen.

Veelgestelde vragen

Hoe is het bijtellingsvoordeel berekend?

Voor de berekening is een Passat Variant GTE Connected Series Plus (t.w.v. € 47.178) vergeleken met een Passat Variant 1.6 TDI DSG Highline Business R (t.w.v. € 45.559) met gelijke uitrusting. Voor de GTE met 15% bijtelling is de netto bijtelling per maand €241. Voor de 1.6 TDI DSG met 22% bijtelling is de netto bijtelling per maand €341. Als u nu besluit om een Passat GTE Connected Series met 15% bijtelling uit voorraad te kiezen, bespaart u per maand maar liefst € 100 op uw bijtelling. Het maximale voordeel is berekend over een periode van 60 maanden die is ingegaan op 1 januari 2017 aangezien de auto is voorzien van een 1B-registratie (kenteken). Over een leasecontract met een looptijd van 60 maanden is het maximale bijtellingsvoordeel € 6.000 (60 maanden x € 100). Lees meer over bijtelling in 2016 en 2017.

Golf Passat
Uitvoering GTE Connected Series 1.6 TDI DSG Connected Series GTE Connected Series Plus 1.6 TDI DSG Highline Business R
Fiscale waarde (gelijkwaardige uitrusting) € 38.203 € 35.444 € 45.678 € 44.039
Bijtelling 15% 22% 15% 22%
* Netto bijtelling per maand € 195 € 265 € 233 € 329
Bijtellingsvoordeel GTE -€ 70   -€ 96  
Bijtellingsvoordeel GTE bij leasecontract 60 maanden -€ 4.217   -€ 5.787  
Wat is het vermogen van een plug-in hybride?

De Volkswagen GTE plug-in hybride wordt aangedreven door twee motoren: een 1.4 TSI benzinemotor en een elektromotor. Gezamenlijk leveren deze motoren 204 pk in de Golf en 218 pk in de Passat. Met één druk op de GTE knop krijgt uw auto een elektrische boost. De benzinemotor wordt door de elektromotor ondersteund voor een nog dynamischer rijkarakter.

Hoe groot is de totale actieradius?

Dankzij de combinatie van een elektrische- en benzinemotor heeft de Golf GTE een theoretische actieradius van 939 kilometer en de Passat GTE 1.114 kilometer. Waarvan tot wel 50 km volledig elektrisch, afhankelijk van rijstijl en rijomstandigheden. Dat is voor velen voldoende voor woon-werkverkeer. Zeker als u ook op uw werk kunt laden.

Kan ik volledig elektrisch rijden?

Door de ‘e-mode’ te selecteren, rijdt de Volkswagen GTE korte afstanden volledig elektrisch: theoretisch tot 50 km. De actieradius hangt af van rijstijl en rijomstandigheden, dus in de praktijk wijkt dit af. Met de elektro- en benzinemotor samen rijdt een Volkswagen GTE even ver als een normale auto. Zo legt u dus ook ongehinderd lange afstanden af met deze plug-in hybride.

Wat gebeurt er als de accu leeg raakt terwijl ik rijd?

Als de accu leeg is, of wanneer er meer kracht nodig is dan de elektromotor kan leveren, springt de benzinemotor bij. De twee motoren vullen elkaar naadloos aan.

Hoe lang duurt het opladen?

Via een laadpunt is een Golf GTE binnen twee uur en vijftien minuten opgeladen. Voor een Passat is dat twee en een half uur. Laden via het stopcontact duurt drie uur en vijfenveertig minuten voor een Golf GTE en de laadtijd bedraagt vier uur en een kwartier bij een Passat GTE.

Kan ik onderweg opladen?

Bent u veel onderweg en wilt u tussendoor kunnen laden, dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde kabel voor publieke laadpunten. Wilt u incidenteel via een normaal stopcontact laden? Dat kan via de standaard meegeleverde kabel voor 230V.

Alles over zakelijke lease en plugin-hybride

Lees hier alles over zakelijke lease bij Volkswagen.
Lees hier alles over plug-in hybride

* Netto bijtelling per maand gebaseerd op 40,8% inkomstenbelasting.