3500 Olympische auto's 16 olympische spelen 205 Medailles

Samen terugkijken op prachtige resultaten

Van Australië tot Amerika en van Japan tot Griekenland: Nederland was erbij, en Volkswagen ook. 30 jaar lang was Volkswagen dé sponsor van het NOC*NSF en de Nederlandse Olympische Sporters. Olympische sporters reden Volkswagen, al sinds 1988. Helaas komt er nu een eind aan. Niet omdat wij dat willen, maar door nieuwe afspraken die het Internationaal Olympisch Comité met Toyota heeft gemaakt. Dat vinden we natuurlijk ontzettend jammer. Graag kijken wij daarom met jou terug op 30 jaar sponsoring van de grootste kampioenen van Nederland.

Snowboarder Thedo Remmelink reed van 1995-1998 rond in een Volkswagen Vento om zich voor te bereiden op de spelen in Japan.

Twee keer succes voor het Nederlands Olympisch herenhockeyteam: in 1998 kregen ze de sleutels van de Volkswagen Passat en in 2000 wonnen ze goud in Sydney.

Zwemmer Marcel Wouda, die met de estafetteploeg op de 4x200 meter in Sydney brons won, was in het water bijna net zo snel als zijn felblauwe Volkswagen Polo.

Volleybalster Kim Staelens, roeister Claudia Belderbos en volleybalster Maret Balkestein-Grothues haalden in 2009 met z'n drieën hun nieuwe Volkswagen Polo op.

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe nam zijn surf-set overal mee naartoe dankzij zijn geweldige Volkswagen Amarok.

Onze helden in beeld

Een terugblik op 30 jaar Olympisch succes

Aan alle Olympische helden: bedankt!

We willen het NOC*NSF en de Olympische Sporters bedanken voor alle geweldige prestaties die zijn geleverd. Van Australië, tot Japan en Amerika; elke Olympische Spelen weer wisten jullie heel Nederland te verrassen. We zijn trots op de gouden samenwerking van maar liefst 30 jaar! Geniet met onderstaande foto's nog even na van de sporthelden en hun Volkswagen.